1. a 2. Kečup a hořčice 

Stará dobrá klasika v podobě kečupu a hořčice nesmí chybět při žádném grilování. Zvýrazní chuť různých druhů masa a klobás, ale také špízů a grilované zeleniny. Zkuste servírovat kečup Hellmann’s a hořčici Hellmann’s v praktických elegantních lahvích - vaši hosté si tak mohou sami pokrm dochutit množstvím omáčky přesně podle své chuti.

 

Kečup a hořčice jsou také skvělým základem pro přípravu vlastních originálních receptů. Hořčice se hodí k medu nebo javorovému sirupu. Kečup chutná skvěle smíchaný s bylinkami, nebo - jako v našem receptu na pečená kuřecí stehna - s majonézou Hellmann’s a pálivou chilli omáčkou.

3. Mangová salsa 

Hosté jsou na jaře a v létě otevřeni pro nové exotické chutě. Je to proto ideální čas zařadit do menu mangovou salsu, která se skvěle hodí ke všem druhům grilovaných pokrmů.

Nakrájejte zralé mango, cibuli, česnek a chilli, promíchejte a dochuťte solí, pepřem a trochou limetkové šťávy. Mimořádně skvěle tato omáčka chutná s kuřecím masem!

 

4. BBQ omáčka

BBQ omáčka dnes už nesmí chybět na žádném grilování. Můžete ji podávat ke grilovanému masu nebo burgerům - kromě klasických také k rostlinným, zejména proto, že její kouřová vůně dokonale doplňuje chuť vegetariánského masa.

 

Každá dobrá BBQ omáčka by měla obsahovat rajčatový základ, karamelizovanou cibuli, spoustu sladkých tónů a neodmyslitelné kouřové aroma. BBQ omáčka Hellmann’s, která se prodává v praktické láhvi, všechna tato kritéria splňuje.

 

5. Arašídová omáčka

Krémová arašídová omáčka je neodmyslitelnou součástí thajské kuchyně, ale skvěle se hodí také k jiným pokrmům. Jednoduše smíchejte arašídové máslo s trochou vody, limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, hnědým cukrem (nebo ještě lépe palmovým nebo kokosovým cukrem) a dochuťte solí, pepřem, česnekem a chilli.

 

Omáčka by měla být hedvábně jemná, s vyváženou kombinací sladké, kyselé, slané a ostré chuti. Ideální je ke grilovanému kuřecímu a zeleninovým špízům.

 

6. Oblíbená tatarská omáčka

Tatarská omáčka nikdy nezklame! Jemná majonéza s hořčicí,  trochou sterilovaných okurek a najemno nasekanou cibulí se hodí k masu, klobásám, burgerům, špízům a jiným grilovaným dobrotám.

 

Nejkvalitnější tatarská omáčka Hellmann’s vděčí za svou jedinečnou, mimořádně oblíbenou chuť a bohatou konzistenci přidané worcestrové omáčce a ančovičkám.

 

7. Teriyaki omáčka

Teriyaki omáčka, která se tradičně využívá hlavně v japonské kuchyni, je vyrobena ze sójové omáčky, cukru a rýžového octa. Dochucena je česnekem a zázvorem. Všechny ingredience přiveďte k varu, zahustěte škrobem a nechte vychladnout. Teriyaki omáčka se skvěle hodí ke grilovanému masu, zejména ke grilovanému kuřecímu. Zkombinovat ji však můžete také s grilovaným lilkem, cuketou, burgery v asijském stylu a zeleninovou tempurou.

 

8. Česneková omáčka

Žádné grilování se neobejde bez česnekové omáčky. Připravit si ji můžete také sami - s  majonézou Hellmann’s nebo také veganskou majonézou Hellmann’s, kterou můžete servírovat také veganům a hostům alergickým na vejce.

 

Podávat můžete také hotovou česnekovou omáčku Hellmann’s, která za svou delikátní chuť vděčí česnekovému pyré a nasekanému česneku. Vaši hosté si ji zamilují!

 

9. Omáčka chimichurri

Recept na argentinskou bylinkovou omáčku chimichurri je jednoduchý: Jemně nasekanou petržel, koriandr, česnek, cibuli a chilli papričky smíchejte se směsí olivového oleje a octa a dochuťte solí a pepřem. Tradičně se omáčka chimichurri podává s grilovaným červeným masem, ale skvěle chutná také s kuřecím masem, rybami a grilovanou zeleninou.

 

10. Pikantní chilli omáčka

Chilli omáčka je nejlepší volbou pro skutečné milovníky pálivých pokrmů. Dobrá pálivá omáčka se připravuje z rajčat a různých druhů feferonek, jako je chilli nebo jalapeño, a jemně nasekaného česneku. Přesně tyto ingredience obsahuje také pikantní omáčka Hellmann’s, která skvěle doplní chuť všech grilovaných jídel a příloh.