Pečené kuřecí stehno se sicilskou caponatou a tymiánovou rýží
Caponata je sicilský pokrm, který je hodně podobný našemu leču. Do klasického receptu jsme navíc přidali fazole, díky kterým pokrm obsahuje požadované množství vlákniny.

Suroviny
Kuřecí stehna
-
Kuřecí stehna kalibrovaná 2 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40 g
Sicilská caponata
-
Cuketa čerstvá 100 g
-
Cibule žlutá 100 g
-
Celer řapíkatý 50 g
-
Černé olivy bez pecky 60 g
-
Paprika žlutá 100 g
-
Olej, olivový 80 g
-
Fazole bílé velké, vařené 300 g
Tymiánová rýže
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30 g
-
Sůl 5 g
Příprava
-
Kuřecí stehna
-
Kuřecí stehna promícháme s kuřecí essencí, vložíme na GN plechy potřené tukem Rama Culinesse Profi a upečeme v konvektomatu do zlatova. Výpek zahustíme směsí na drůbeží šťávu.
-
-
Sicilská caponata
-
Očištěnou zeleninu nakrájíme na hrubší kostky a opečeme prudce na olivovém oleji. Přidáme překrojené olivy, ve slané vodě vařené bílé fazole a dokončíme přidáním zeleninové směsi Ratatouille.
-
-
Tymiánová rýže
- Rýži propláchneme a vložíme na tuk. Pouze necháme zesklovatět, přidáme sůl, tymián a zalijeme vodou v poměru k rýži 1 : 1,5 l. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod zakrytím necháme dodusit.
- Hotovou rýži vidličkou promícháme.
-
Servírování
- Pečené kuřecí stehno položíme na talíř spolu s teplou zeleninou a ochucenou rýží.