Rozhovor v kuchyni | Část 3
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Trendy suroviny jako inspirace pro vaši kuchyni
Kurkuma
Nejenže má kurkuma kladné zdravotní účinky spočívající v podpoře imunity, ale také se vyznačuje bohatou kořenitou chutí a pokrmům dodává živou žlutou barvu.
Rostlinné náhražky masa
Náhražky masa se neustále zlepšují a chuťově i vzhledově se blíží skutečnému masu. Skvělým příkladem je tempeh. Je to všestranná surovina, která ve vegetariánských verzích pokrmů přesvědčivě nahradí hovězí i kuřecí maso.
Melasa
Už není určená jen pro babiččinu kuchyni. Překvapivými způsoby se uplatňuje v pikantních pokrmech. Dodává výraznou chuť například salátovým dresinkům a marinádám.
Topinambur
Tato módní zelenina má sladkou, téměř česnekovou chuť. Je vynikající pečená nebo rozmixovaná v polévkách.
Mořské řasy
Tuto vysoce ekologickou surovinu můžete považovat za nový kadeřávek. Díky své vysoké nutriční hodnotě a zajímavé chuti jsou řasy vhodné pro přípravu jedinečných jídel.