Rozhovor v kuchyni | Část 3

Gavin a Oli: Trendy suroviny jako inspirace pro vaši kuchyni

00:00

Trendy suroviny jako inspirace pro vaši kuchyni

Kurkuma

Nejenže má kurkuma kladné zdravotní účinky spočívající v podpoře imunity, ale také se vyznačuje bohatou kořenitou chutí a pokrmům dodává živou žlutou barvu.

 

Rostlinné náhražky masa

Náhražky masa se neustále zlepšují a chuťově i vzhledově se blíží skutečnému masu. Skvělým příkladem je tempeh. Je to všestranná surovina, která ve vegetariánských verzích pokrmů přesvědčivě nahradí hovězí i kuřecí maso.

 

Melasa

Už není určená jen pro babiččinu kuchyni. Překvapivými způsoby se uplatňuje v pikantních pokrmech. Dodává výraznou chuť například salátovým dresinkům a marinádám.

 

Topinambur

Tato módní zelenina má sladkou, téměř česnekovou chuť. Je vynikající pečená nebo rozmixovaná v polévkách.

 

Mořské řasy

Tuto vysoce ekologickou surovinu můžete považovat za nový kadeřávek. Díky své vysoké nutriční hodnotě a zajímavé chuti jsou řasy vhodné pro přípravu jedinečných jídel.