Bramborové domácí krokety s delikátní omáčkou
Seznamte se s receptem na domácí bramborové krokety. Plňte je libovolnou náplní nebo je podávejte bez nádivky, ale nikdy nezapomeňte na studenou omáčku. Krokety lze podávat jako hlavní jídlo nebo přílohu, v bufetu tak ideálně nahrazují klasické hranolky

Suroviny
Krokety
-
Hrubá mouka 350 g
-
Voda 1 l
-
Vejce 5 kus
-
Tvrdý sýr (30% tuku) 300 g
-
Panko strouhanka 200 g
Omáčka
-
Okurky sterilované kyselé 100 g
-
Žampiony sterilované (drobné kostičky) 100 g
-
Kopr, černý pepř, sůl
-
Strouhaný křen dle chuti
Podávání
-
Salát mix 300 g
-
Ředkvičky, čerstvé 120 g
Příprava
-
Krokety
- Směs na bramborovou kaši spojte s moukou, zalijte teplou vodou, promíchejte a nechte vystydnout.
- Potom přidejte 3 vejce, uhněťte těsto, utvořte krokety naplněné sýrem.
- Krokety obalte ve vejci, panko strouhance a usmažte ve vyšší vrstvě tuku nebo ve fritéze v teplotě 150 °C.
-
Omáčka
- Všechny složky na omáčku nakrájejte na drobné kostičky, kopr nasekejte. Vše spojte s majonézou a ochuťte dle vlastní potřeby.
-
Podávání
- Krokety podávejte s kytičkou salátů a porcí omáčky