Menu

Suroviny

+

Čočku

Dýně

  • Dýně (Nakrájená Na Nudličky) 1500.0 g
  • Cibule žlutá 150.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 70.0 ml
  • Knorr Aroma Mix Bylinky & Máslo 1,1 kg 50.0 g
  • Brambory Vařené 1000.0 g
  • Voda 500.0 ml

...

Příprava

  1. Čočku

    Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté ji uvaříme do poloměkka a přidáme kní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené jáhly. Společně dovaříme do měkka. Nakrájenou cibuli orestujeme na tuku a vmícháme ji sprolisovaným česnekem a zbývajícím kořením do směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme a naplníme prejtem GN nádobu a zapečeme vkonvektomatu asi 25 minut při 180°C.
  2. Dýně

    Dýně: nakrájenou cibuli vložíme na tuk a lehce orestujeme, přidáme nudličky zdýňové dužniny a vše podusíme do měkka. Na konci dýni ochutíme směsí sbylinkami. Můžeme také dýňové proužky vložit do GN nádoby, povařit vpáře a dochutit opět směsí sbylinkami. Čočkovo-jáhlový prejt doplněný dýní nejlépe podáváme sbramborem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu