Pomalu pečená králičí stehna v krémové omáčce s kyselými houbami, kapustou a krupicovými noky
Neobvyklým moderním způsobem je v tomto klasickém jídle vyformování masa po částečné tepelné úpravě pro atraktivní a snadný způsob podávání.

Suroviny
Pomalu pečená králičí stehna v krémové omáčce s kyselými houbami, kapustou a krupicovými noky
−
+
€5226.0
Maso a zelenina
Králičí stehna
/kg
2.0 kg
0%
Celer celý ( 800 - 1000g )
/g
200.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
200.0 g
0%
Petržel
/g
200.0 g
0%
Přepuštěné máslo
/g
50.0 g
0%
Houby, liška jedlá
/g
125.0 g
0%
Slanina
/g
150.0 g
0%
Kapusta, růžičková
/g
300.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/l
1.0 l
0%
Mléko
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Nové koření
/kus
7.0 kus
0%
Cerný Pepř Celý
/
0.0
0%
Bobkový List
/
0.0
0%
Tymián
/
0.0
0%
Krupicové noky
Krupice
/g
300.0 g
0%
Máslo
/g
75.0 g
0%
Vejce
/kus
3.0 kus
0%
Sůl
/
0.0
0%
Muškátový Oříšek
/
0.0
0%
/
Maso a zelenina
-
Králičí stehna 2.0 kg
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 200.0 g
-
Mrkev, čerstvá 200.0 g
-
Petržel 200.0 g
-
Přepuštěné máslo 50.0 g
-
Houby, liška jedlá 125.0 g
-
Slanina 150.0 g
-
Kapusta, růžičková 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 1.0 l
-
Mléko 100.0 ml
-
Nové koření 7.0 kus
-
Cerný Pepř Celý
-
Bobkový List
-
Tymián
Krupicové noky
-
Krupice 300.0 g
-
Máslo 75.0 g
-
Vejce 3.0 kus
-
Sůl
-
Muškátový Oříšek
Příprava
-
Maso a zelenina
- Na přepuštěném másle orestujeme očištěnou kořenovou zeleninu, přidáme koření v uzavřeném sáčku a kyselé houby.
- Přidáme odblaněné králičí maso, které jsme osolili, společně opečeme a zalijeme krémem Rama Cremefi ne Profi na vaření.
- Pečeme v konvektomatu na 90 °C po dobu 3–4 hodin doměkka.
- Měkké maso ze základu vybereme a zbavíme kostí.
- Na kuchyňskou fólii položíme plátky slaniny, na které rozložíme kousky obraného masa, vytvarujeme váleček, který pevně zabalíme do plátků pomocí fólie. Necháme vychladnout a ztuhnout.
- Smetanu se zeleninou (+ výpek), která nám zůstala, rozmixujeme dohladka a podle potřeby zředíme drůbežím vývarem připraveným z Knorr Essence Kuřecí bujón. Společně povaříme a dochutíme.
- Růžičkovou kapustu spaříme a napůlenou opečeme na másle.
-
Krupicové noky
- Měkké máslo vymícháme se žloutkem, přidáme krupici, muškátový oříšek, sůl a napůl vyšlehaný bílek.
- Směs zamícháme a tvarujeme noky, které uvaříme v osolené vodě.
-
Podávání
- Masový váleček opečeme a odkrojíme z něho 1, na kterou dáme vyšlehanou mléčnou pěnu.
- Podáváme s omáčkou, růžičkovou kapustou a krupicovým nokem.