Salát Waldorf s brokolicí a čočkou
Černý pigment čočky Beluga obsahuje antioxidanty, které se rovněž nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci. Je také dobrým zdrojem vitaminů B a minerálních látek (např. železa a hořčíku).

Suroviny
Salát
-
Celer (bulva) nakrájený na tenké nudličky 1.5 kg
-
Celer řapíkatý 220 g
-
Brokolice čerstvá 300 g
-
Jablko nakrájené na nudličky nebo plátky 500 g
-
Hrozny 300 g
-
Vlašské ořechy 100 g
-
Černá čočka (Beluga) 200 g
Dresink
-
Jogurt bílý 120 g
-
Mošt z jablek 120 ml
Příprava
-
Salát
- Propláchnutou čočku uvaříme do měkka (cca 10 minut), brokolici povaříme asi 7 minut, zchladíme ve studené vodě (zůstane svěží zelena barva) a rozdělíme na drobné růžičky (košťál pokrájíme na jemné nudličky).¨
- Opláchnuté hroznové víno přepůlíme a ořechy posekáme nahrubo. Řapíkatý celer podle potřeby oloupeme a nakrájíme na jemné plátky nebo nudličky.
-
Dresink
- Dresink připravíme smícháním jogurtu, moštu, yofreshe a hořčice.
-
Servírování
-
Všechny suroviny dáme do mísy, zalijeme dresinkem a opatrně promícháme. Rozdělíme na jednotlivé porce.
-