+

Příprava náplně

Šťouchané brambory

Palačinky

  • Mléko 600 ml
  • Polohrubá mouka 250 g
  • Řepkový olej 100 ml
  • Vejce 100 g
  • Sůl 5 g

Plnění palačinek

Špenát

  1. Příprava náplně

    Květák uvaříme vhorké vodě, poté necháme vychladnout (vodu zkvětáku použijeme na přípravu sýrové omáčky, kterou do ní rozmícháme a krátce povaříme- necháme vychladnout), rozebereme nebo okrájíme na drobné růžičky a ostatní části květáku nakrájíme najemno. Oloupanou cibuli zesklovatíme na tuku, přidáme květák, ochutíme solí, tymiánem a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a orestujeme. Do vychlazené směsi přidáme sýrovou omáčku.
  2. Šťouchané brambory

    Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké tvary a vložíme do děrované GN nádoby, osolíme a vaříme vkonvektomatu vpáře 20-30 minut. Poté je přesypeme do hluboké nádoby, přidáme rozpuštěný tuk a šťouchadlem rozšťoucháme.
  3. Palačinky

    Do kotlíku vložíme mouku, polovinu mléka, vejce, sůl a vymícháme hustě tekoucí hladké těstíčko. Poté přilijeme zbývající mléko a vymícháme tekoucí těsto, které přecedíme přes jemný cedník. Poté pečeme nejlépe na teflonové pánvi na oleji.
  4. Plnění palačinek

    Na rozprostřené palačinky naneseme a pravidelně rozetřeme náplň. Okraje palačinky přehneme a celou zavineme do roličky, překrojíme na poloviny. Obalíme vtrojobalu. Pečeme na tuku Combi Profi při 220°C tak, že GN plech postříkáme tukem, poklademe rizoletkami a opět zvrchu postříkáme, smažíme dozlatova (cca 15 minut).
  5. Špenát

    Listový špenát přebereme, omyjeme, vkastrolu rozpustíme tuk, orestujeme nakrájenou cibuli, následně vložíme špenát a zlehka prohřejeme. Ochutíme směsí Delikát.