Vitello tonnato - Telecí s tuňákovou omáčkou
Klasický italský recept chutná nejlíp druhý den, kdy se studené plátky telecího masa trochu rozleží v tuňákové omáčce.

Suroviny
Telecí kýta
-
Telecí kýta 1 kg
-
Sůl, černý pepř
-
Olej 30 ml
Omáčka
-
Citrónová štáva, čerstvá 30 ml
-
Ančovičky, syrové, grundle 30 g
-
Tuňák v oleji 300 g
-
Kapary 60 g
-
Voda 50 ml
-
Sůl, černý pepř
Podávání
-
Sakura mix 10 g
-
Růžový pepř, celý 5 g
Příprava
-
Telecí kýta
- Maso očistěte, potřete olejem a vložte do trouby – kombinace pečení s párou, teplota 140 °C, v sondě 70 °C.
-
Omáčka
- Do majonézy přidejte šťávu z citrónu, ančovičky, okapaného tuňáka, polovinu kapar a studenou vodu, umixujte do hladka a upravte dle chuti.
- Studené telecí maso nakrájejte na tenké plátky.
-
Podávání
- Podávejte přelité tuňákovou omáčkou, s nastříhanými lístečky Sakury, posypané růžovým pepřem a kaparami.