![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/klasicke-pokrmy-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1652098556462.jpg)
1.Consommé
Tento typ polévky je čirý, ale je plný chuti. K vyčistění consommé použijte sněh z bílků.
![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/klasicke-pokrmy-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651896200608.jpg)
2. Bramborovo-pórková polévka
Tato jemná krémová polévka se tradičně podává zastudena, ale můžete ji servírovat i teplou – je známá jako vichyssoise. Od vaření zeleniny až po ozdobení hotového pokrmu pažitkou, vám šéfkuchař Vusi prozradí, jak připravit také její oblíbenou teplou variaci.
![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/klasicke-pokrmy-polevky/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1651896221137.jpg)
3. Polévka s vejci
Toto výrazné čínské jídlo, známé také jako vajíčková polévka, obsahuje jemné pramínky zašlehaných povařených vajec plovoucích v zeleninovém nebo kuřecím fondu. Může být připravena z plodů moře nebo jen ze zeleniny, ale recept v tomto videu kombinuje kuřecí maso a sladkou kukuřici.