Menu
Unilever Food Solutions » Domů
  • Domů
  • Inspirace pro kuchaře
    • Inspirace pro kuchaře
    • UFS Academy
    • Produktový katalog UFS
    • Hellmann's
    • Knorr Professional
    • The Vegetarian Butcher
    • Brožury s recepty
    • Nejoblíbenější produkty Unilever Food Solutions
    • PastaMania
    • Grilování a barbecue
    • Sezóna
    • Tipy a triky nejen z gastronomie
    • Světové kuchyně
    • Drůbež
    • Polední a skupinové menu
    • Školní stravování
    • Tradiční kuchyně
    • Alergeny
    • COVID-19
  • Recepty
  • Produkty
    • Všechny produkty
    • Alternativy masa
    • Bujóny, esence a koření
    • Čaje a instantní nápoje
    • Koření
    • Majonézy a dresingy
    • Omáčky, šťávy a jíšky
    • Polévky a vložky do polévek
    • Přílohy
    • Základy
  • O nás
    • Kontakt na obchodní tým
    • Přihlásit se
    • Můj účet
    • Odhlásit se
  • Kontakt
  • {query} - produkty
  • {query} - recepty
  • {query} - jiné
vše
    • Zapomněli jste heslo?

      Přihlašování

      Prosím, počkejte

    • Vytvořit účet
    • Kontakt
    • Můj účet
    • Kontakt
    • Odhlásit se
  1. Domů
  2. Inspirace pro kuchaře | Unilever Food Solutions
  3. COVID-19
  4. Food safety
  5. Seznam kritických bodů (HACCP)
  1. Food safety
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Seznam kritických bodů (HACCP)
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Seznam kritických bodů (HACCP)
  • Udržujte provoz vašeho podniku i během COVID-19

Seznam kritických bodů (HACCP)

Jako šéfkuchař chcete mít jistotu, že podávané jídlo je chutné, výživné a především bezpečné. Pokud jsou standardy bezpečnosti potravin špatně spravovány, riskujete ohrožení zdraví vašich zákazníků i pověsti vaší restaurace. Postupujte dle zásad seznamu kritických bodů (HACCP), získejte tento seznam, abyste zajistili bezpečnost vaší kuchyně!

Postupování podle seznamu kritických bodů (HACCP) ukazuje provozovatelům potravinářských podniků, jak nakládají s potravinami, a zavádí postupy, díky kterým je konzumace vytvořených pokrmů bezpečná. Jedná se o vědecký a mezinárodně uznávaný systém.

Když pro své zařízení vytvoříte plán kritických bodů (HACCP), můžete stanovit a sledovat biologické, chemické a fyzikální vlastnosti, které představují riziko nemoci z potravin. Jedná se o preventivní, nikoli o reaktivní nástroj, který je velmi účinný při řízení rizik.

 

Aby byl plán kritických bodů (HACCP) účinný, je třeba dodržovat sedm zásad. Níže je uvedeno těchto sedm zásad i s příklady:

1. Vytvořte seznam všech možných nebezpečí, např. teplota kuřecího masa při dodání. 

2. Stanovte kritické kontrolní body, např. skladovací teplota kuřecího masa.

3. Stanovte mezní hodnoty pro každý kritický kontrolní bod, např. kuře má být skladováno v rozmezí 0–4 °C.

4. Stanovte nápravná opatření pro každý kritický kontrolní bod, např. kritická úroveň se sleduje měřením teploty v chladírně 1x týdně (odečtením displeje) a měřením teploty kuřecího masa pomocí kalibrovaného teploměru 1x týdně. Tato měření se zaznamenávají do záznamu teplot.  

5. Ověření a schvalování, např. pokud teplota přesáhla 4 °C, zpracujte kuřecí ten den.

6. Stanovte, jak budou kritické kontrolní body sledovány, např. teplota v chladírně uvedená v záznamu teplot se kontroluje každý měsíc, aby se sledoval průběh tohoto kontrolního procesu.

7. Uchovávejte dokumentaci a záznamy, např. záznamy teplot zůstanou na místě alespoň po dobu jednoho roku a poté se archivují.  

UFS recepty s principy HACCP – pouze v angličtině

UFS recepty s principy HACCP – pouze v angličtině

Abyste zjistili více o 7 HACCP principech, stáhněte si naši brožuru. Naučíte se, jak s těmito principy držet krok.

Stáhněte si brožuru zdarma

Související články

    • Bezpečnost potravin
    8 pokynů pro kuchaře pro zachování bezpečnosti potravin
    • Bezpečnost potravin
    Základní seznam pro úklid restaurace
    • Bezpečnost potravin
    Jak zabránit křížové kontaminaci potravin
    • Bezpečnost potravin
    Běžná riziková místa v restauraci

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet
Máte již účet? Přihlásit se
  • Domů
  • Inspirace pro kuchaře
  • Recepty
  • Produkty
  • O nás
  • Newsletter přihlášení
  • Vyberte zemi
  • Please Recycle
  • Právní podmínky
  • Oznámení o ochraně osobních údajů
  • Oznámení o používání souborů cookie
  • Mapa stránek
Přihlaste se k odběru newsletteru

Když se zaregistrujete ještě dnes, obdržíte např. recepty, informace o novínkách, trendech.

Najdete nás...
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Domů

© 2021 Unilever Food Solutions | všechna práva vyhrazena

Unilever Food Solutions » Domů

Instalovat aplikaci do Vaše iPhonu. Instalovat aplikaci do Vaše iPhadu Instalovat aplikaci do Vaše telefonu s Androidem. Instalovat aplikaci do Vaše telefonu s Windows.

Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky. Klikněte na ikonu sdílet výše a vybrerte přidat do domovské obrazovky Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přirat na domovskou obrazovku. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.

x