Menu

Uvítací občerstvení

Konferenční hosté mohou dorazit i hodinu před začátkem konference, jednak protože cestují z daleka, nebo protože se chtějí ještě pozdravit se svými kolegy, než vše odstartuje. A na vás je, abyste je správně uvítali.  

Pokud konference začíná brzo ráno, je vhodné podávat lehkou snídani: tenkou bagetu, sendviče, jednoduchý salát a nějaké čerstvé ovoce. Pokud jde o luxusnější akci, zkuste připravit sofistikované tartaletky, například s kaviárem, nebo hummusem, posypané jedlými květinami a klíčky.

Pokud akce začíná později během dne, pak může na uvítání skvěle posloužit nějaký lehký dezert. Vyhněte se vrstveným dortům, koblihám, nebo těžkým krémům – po nich je každý ospalý. Místo toho nabídněte ovocný salát nebo ovoce s čokoládou, koláče z celozrnného těsta, nebo otrubové muffiny.

Přestávky na snack nebo kávu

Přestávka na kávu, sladké nebo slané občerstvení se zařazuje v závislosti na programu konference před obědem, nebo večeří. V takovém případě zkuste do uvítací nabídky přidat nějakou rozmanitost.

Pro přestávku na snack doplňte snídaňové menu bruschettou s nakrájenými rajčaty, grilovanou zeleninou, rolkami s uzeným lososem, nebo hranolky z čerstvé zeleniny s dipy. Nezapomeňte na ty, kteří si raději pochutnají na sladkém a rozmazlete je croissanty a výběrem jogurtů s ovocem a müsli.

O přestávce na kávu servírujte lehké dezerty jako například krém panna cotta, ovocný piškotový dort, nebo nadýchanou čokoládovou pěnu. Účastníci konference potřebují patřičně vyživit i svůj mozek, takže je skvělý nápad podávat také oříšky a sušené ovoce.

Konferenční bufet

Co budete podávat na oběd, nebo večeři závisí na události. Někteří klienti mají rádi moderní a nápadité jídlo, jiní zase dávají přednost jednoduchosti.

Abyste jim pomohli si vybrat, sestavte jim pár hotových sad. Vedle klasické lokální kuchyně můžete podávat menu pocházející z francouzské, italské, nebo asijské kuchyně. Tímto způsobem bude jídlo po celý průběh akce konzistentní a hosté budou mít možnost ochutnat něco nového.

Nezapomeňte označit jídla, která obsahují alergeny. Nejčastěji pokrmy bezlepkové, bez laktózy, bez cukru, vegetariánská a veganská jídla. Tímto usnadníte výběr hostům, kteří se musí vyhnout určitému jídlu, a váš tým se může soustředit na další úkoly.

Setkání After hours

Některé konference končí okamžitě poté, co odejde poslední řečník z pódia. Jiné trvají ještě další hodiny, neboť účastníci pokračují v diskusích a přitom si vychutnávají šálek kávy, nebo nějakou lahodnou delikatesu. Pokud má váš klient právě taková očekávání, připravte nějaké teplé jednohubky, nebo dezerty, jak jsou třeba mini donuty s mnoha příchutěmi.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu