Dietní jídla pro každého

Jak připravit dietní jídlo, které budou vaši zákazníci milovat? Vezměte do úvahy jejich různé potřeby.

  1. Obsah kalorií.  Doporučený denní příjem kalorií závisí na váze, věku a životním stylu daného jedince. Proto byste měli svým zákazníkům nabídnout celou řadu možností - od nízkokalorických diet pro ty, kteří mají více sedavého životního stylu, až po středně kalorické pro aktivní a atletické zákazníky. Je určitě vhodné spojit se s dietním odborníkem pro konzultaci. Může vám totiž poradit optimální objem kalorií pro každého zákazníka.
  2. Počet jídel denně. Každý z nás má určitý počet jídel denně, který preferuje — někteří lidé mají rádi pár velkých jídel denně, zatímco jiní dávají přednost konzumaci několik menších porcí častěji. Nabídněte výběr tří, čtyř, pěti, nebo šesti jídel denně, abyste uspokojili očekávání většiny zákazníků.
  3. Specifická dieta. Vaši zákazníci chtějí jíst vědomě, což znamená, že většinou ze své stravy už různé produkty vyloučili. Dejte jim na výběr z tradiční diety, diety založené na mořských plodech, bezlepkové, vegetariánské a veganské.

Jednoduchý dietní jídelní plán

Zde najdete několik návrhů na stravovací plány o pěti jídlech denně.

Snídaně: trhané krůtí maso, grilovaná zelenina a sendvič s guacamole

Přesnídávka: čerstvě vymačkaný pomerančový džus

Oběd: rizoto alla Milanese s kuřecím masem BBQ

Dezert: čokoládová Panna cotta s bobulovým ovocem

Večeře: Caésar salát s kuřecím masem a krutony

Snídaně: pohankové vafle s kompotem z kaki

Přesnídávka: jahodové jogurtové smoothie

Oběd: grilovaný losos podávaný s kedlubnou a chorizem

Dezert: mrkvová Panna cotta s pomerančovým džemem

Večeře: pohanka, řepa, sýr v nálevu a salát z vlašských ořechů

Snídaně: korejská omeleta z mořských plodů

Přesnídávka: zelené smoothie z jablek, banánu a špenátu

Oběd: libanonský salát tabbouleh s grilovaným lososem

Dezert: ovocný salát a kávová Panna cotta

Večeře: krémová rajčatová polévka s plátky focaccie

Snídaně: čokoládová palačinka s krémovým sýrem a ovocem

Přesnídávka: hummus z červené řepy a čerstvá zelenina

Oběd: grilovaný celer a zeleninové demi-glace

Dezert: vanilková pěna a ovocný salát

Večeře: stew (guláš) z luštěnin a zeleniny

Snídaně: jáhlová kaše s banány a arašídovým máslem

Přesnídávka: Baba ganush a čerstvá zelenina

Oběd: cizrna a dušený lilek

Dezert: chia pudink s ovocným pyré, připravený z rostlinného mléka

Večeře: pečená sezónní zelenina s lehkých dresinkem