Menu

Teplé omáčky - tipy na přípravu

Jak zajistit, aby si Vaše omáčka zachovala texturu a chuť během celé akce? Záleží zejména od receptu, který použijete. Začněte tím, že omezíte nebo úplně vynecháte tyto ingredience:

  • Smetana: Smetana přidaná do omáčky může způsobit kyselost. Chcete-li použít smetanu, zvolte takovou, která má vysoký obsah tuku.
  • Tuky: Příliš mnoho tuku může způsobit, že omáčka nebude držet pohromadě. Proto je používejte co nejméně.
  • Bramborový škrob: Úplně se mu vyhněte! Omáčky připravené s pomocí škrobu podávané v gastro nádobách po čase mohou zřídnout. 

Jaké omáčky byste tedy měli podávat? Ideální volbou jsou omáčky s jíškou, protože jsou husté a stabilní. K pečenému nebo orestovanému masu se perfektně hodí klasická hnědá omáčka nebo její variace: se zeleným pepřem, brandy nebo sušenými či zauzenými švestkami. Kuřecí maso bude skvěle chutnat s lehkými světlými jemně zahuštěnými omáčkami (jako je bylinková, hořčicová nebo křenová omáčka), zatímco škrobovité jídla se nejlépe kombinují s rajčatovou nebo houbovou omáčkou.

Jak podávat teplé omáčky?

Omáčky v omáčníku se mohou snadno rozlít a zašpinit ubrus nebo oblečení hostů, zatímco ty, které se podávají v gastronádobách, mohou někdy změnit barvu ostatních přísad nebo se časem stanou příliš slanými. Jak tyto problémy vyřešit?

  • Omáčky nepodávejte v omáčníku. Namísto toho je podávejte spolu s jídlem v gastronádobách.
  • Používejte menší gastronádoby. Takto se omáčka neodpaří tak rychle. Nezapomeňte pravidelně přidávat vodu.
  • Použijte pečící papír. Na dno gastronádoby naaranžujte balíčky pečícího papíru s porcemi masa a omáčky.
  • Použijte jednorázové pipety. Toto moderní řešení Vám pomůže naporcovat omáčku a slouží také jako atraktivní nádoba. Takto podávaná omáčka navíc neztratí své vlastnosti.

Studené omáčky a dresinky ve stravování

Studené omáčky a dresinky se skvěle hodí k hlavnímu jídlu, menšímu občerstvení nebo sendvičům. Propojí chutě jednotlivých ingrediencí, zvýrazní dominantní chuť jídla nebo vytváří zajímavý kontrast. A co víc - hosté je milují! Jejich servírování ale může být náročné. Navíc mohou během akce oschnout nebo ztratit svoji konzistenci. Na co byste si měli dát pozor, aby si Vaši hosté mohli vychutnávat čerstvé a chutné studené dresinky během celé akce?

  1. Omáčky a dresink podávejte přímo na jídlo. Majonézu můžete naservírovat na sendviče, plátky šunky nebo grilovanou zeleninu. Ideální volbou je majonéza Hellmann's Decorative, která si dlouhodobě zachová svou čerstvost a hustotu.
  2. Omáčky podávejte v malých nádobách. Oddělené misky s různými omáčkami nejen usnadňují podávání, ale také umožňují vašim hostům vybrat si požadovanou chuť. Vítány jsou jak trendy, tak tradiční možnosti. Jednou z takových klasických omáček je tatarská omáčka Hellmann´s - díky své kvalitě a známé chuti je mezi hosty oblíbená.
  3. Udělejte z dresinků součást elegantního finger foodu. Potřebovat budete malé mističky: klasické, čtvercové nebo ve tvaru bambusu. Na dno nalijte dresink a na vrch přidejte ostatní suroviny. Skvělou kombinací jsou například zeleninové hranolky s bylinkovým dresinkem, tygří krevety s dresinkem tisíc ostrovů nebo tapenáda s tyčinkami grissini.
  4. Podávejte dresinky v lahvích. Podávání dresinků v lahvích umožní vašim hostům vybrat si svou oblíbenou chuť a správné množství. Chcete -li poskytnout nejlepší kvalitu a rozmanité možnosti, vyzkoušejte dresinky Hellmann’s One Hand Bottle v praktických lahvích do ruky.

Nabídka omáček Hellmann's v lahvích do ruky se skládá z řady dresinků nejvyšší kvality v elegantních lahvích. V nabídce najdete klasické omáčky, jako například: kečup Hellmann's, hořčici Hellmann's, BBQ omáčku Hellmann's a pálivou omáčku Hellmann's, ale také krémové omáčky v různých příchutích: majonézu Hellmann's, česnekovou omáčku Hellmann's nebo omáčku na kebab Hellmann's. Vaši hosté je budou milovat!

Příkladem dresinku, který dokonale odpovídá charakteru pokrmu, je domácí remuláda. V našem receptu skvěle zvýrazní chuť grilovaného pstruha s kouřovým aroma podávaného s bramborovou přílohou. Recept na toto vynikající jídlo naleznete zde.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu