+

Na pstruha:

  • Pstruh, celý 10.0 ks
  • Sůl na slaný nálev
  • KNORR Koření na ryby s přírodními ingrediencemi 250 g 20.0 g
  • Svazek petrželové natě 20.0 g
  • Citróny 150.0 g
  • Přepuštěné máslo na pečení
  • Štěpky z ušlechtilých dřevin na uzení
  • Citrónová kůra
  • Tymián, čerstvý

Na remuládu:

  1. Na pstruha:

    •  Pstruhy očistěte, odstraňte páteř, hlavu, ocas a ploutve.
    • Ryby vložte do slaného nálevu s 3 % koncentrací soli (30 g soli na 1 l vody) tak, aby byly zcela ponořeny. Nechte na 2 hodiny odstát.
    • Ryby vyberte, osušte a dochuťte kořením na ryby Knorr Delikat.
    • Každou rybu naplňte oloupaným rozpůleným plátkem citronu a snítkou petržele.
    • Rybu krátce opečte na přepuštěném másle.
    • Pomocí zápalky zapalte dřevní štěpku a vytvářejte kouř. Poté rybu položte na rošt v horkovzdušné troubě a dopékejte v horkém kouři při 110 °C cca. 10 minut.
  2. Na remuládu:

    • Majonézu smíchejte s kyselými okurkami, kapary a petrželkou.
    • Přidejte křen a trochu práškového kari pro barvu. Dresink můžete podle chuti dochutit kapkou citronové šťávy a špetkou pepře.
  3. Servírování:

    • Pstruha s kouřovým aroma podávejte se zajímavou bramborovou přílohou a remuládou. Jako přílohu můžete použít také grilovanou jarní zeleninu.