Menu

Od poloviny dubna do 24. 6. probíhá sezona chřestu. Chřest má nezaměnitelnou chuť a rozmanité použití v kuchyni. Širokou škálu jeho chutí můžeme objevovat stále znovu, a proto kuchaři stále častěji propojují vlivy mezinárodních kuchyní tím, že nabízejí chřest pečený, dušený, vařený, smažený, grilovaný, v polévkách, salátech nebo na skladko.

PŘÍPRAVA V KUCHYNI

Chřest je jemná zelenina s mnoha odrůdami: bílý, zelený, a dokonce fi alový, který je méně dostupný v našich zeměpisných šířkách. Bílý chřest je značně vláknitější než zelený, proto je potřeba ho loupat směrem od hlavičky dolů. Při vaření chřestu je dobré dávat pozor, aby hlavičky chřestu vyvstávaly nad hladinu vody. Můžete je svázat do svazku a vařit je ve vyšším hrnci – tak si budete jisti, že hlavičky zůstanou nad vodou a díky stoupající páře změknou. Existuje mnoho způsobů vaření chřestu – můžete do vody přidat mléko, sůl nebo citron, a tím zkrátíte dobu vaření.

 

HOLANDSKÁ OMÁČKA JE ZÁKLADEM PRO:

Béarnská omáčka – s přidáním redukce octa, estragonu, kerblíku, pepře a šalotky
Maltézská omáčka – s přidáním blanšírované kůry a šťávy z červených pomerančů
Choron omáčka – variace omáčky Béarnaise (bez estragonu a kerblíku) s přidáním rajského protlaku
Au Vin Blanc (na ryby) – s přidáním redukce bílého vína a rybího fumet (vývaru)
Mušelínová omáčka – s přidáním vyšlehané smetany

Holandská omáčka je základem v každé kuchyni a umožňuje využít svůj potenciál při tvorbě nových chutí a struktur omáček. Výborně se osvědčuje ve spojení s vejci, zeleninou, rybami a masem (zvláště grilovaným).

Knorr Holandská omáčka tekutá

Knorr Holandská omáčka tekutá

  • Jemná omáčka krémové konzistence
  • Stabilní při gratinování, ohřívání, zapékání i ve výdejní varně
  • Nesráží se a netvoří hrudky
  • Vyvážená chuť
  • Vysoce kvalitní ingredience
  • Lze použít jako fi nální výrobek (stačí pouze ohřát) nebo lze kreativně upravovat
  • Dlouhá trvanlivost

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu