Čím dál více zákazníků se obrací na platformy jako Deliveroo, foodpanda, GO-FOOD a GrabFood, a nezaostávají za nimi ani provozovatelé potravinářských podniků. Myslíte, že jste připraveni vstoupit do světa doručování jídla? Zde je 5 tipů v souvislosti s bezpečností potravin, které nejprve potřebujete znát.

1. Volte partnery se správnými procesy doručování

Zdá se, že společnosti, které doručují jídlo, fungují všechny stejně – zákazník zadá objednávku, kurýr ji vyzvedne a doručí. Ale je v tom mnohem víc.

Zjistěte, jak jejich kurýři vyřizují objednávky. Jak se jídlo uchovává? Jaká je maximální doba doručení? Má společnost účinný systém sledování dodávek?

2. Zajistěte vysokou integritu potravinových obalů

Dodávání jídla v teplém a vlhkém počasí může být výzvou, která bude mít vliv na kvalitu a potravinovou bezpečnost vámi dodávaných jídel.

Používejte trvanlivé suroviny jako Majonéza nebo Bramborová kaše Knorra praktické, kvalitní potravinové obaly, jako jsou pevnější, biologicky rozložitelné materiály, v nichž lze jídlo uchovat vlhké po delší dobu. 

A co je nejdůležitější, ujistěte se, že vaše společnost zabývající se dodáváním jídla používá izolované sáčky, aby vaše jídlo zůstalo během dodávky teplé a čerstvé.

3. Používejte trvanlivé suroviny, aby se jídlo nekazilo

Zvažte sestavení řady hotových pokrmů, které jsou vytvořeny speciálně pro dodání. Můžete se také rozhodnout, že při přípravě svých již nyní oblíbených pokrmů budete používat kvalitnější a trvanlivější suroviny jako Tekuté koření Knorr a omáčky jako Bílá omáčka Knorr Mix.

4. Abyste dosáhli stálé a optimální bezpečnosti potravin, provádějte kontroly

Poslední věc, kterou si přeje jakýkoli provozovatel potravinářského podniku, je dodávat zkažené nebo znehodnocené jídlo, které může ublížit zákazníkům nebo zničit jeho pověst.

Přijměte pracovníky, kteří budou mít za úkol kontrolovat kvalitu, nebo svému stávajícímu týmu zajistěte certifikovaný kurz nakládání s potravinami, aby byly splněny normy bezpečnosti potravin.

5. Zaveďte povinné používání dezinfekčních prostředků, rukavic a síťky

Udržování čistoty v kuchyni je prvním krokem k udržení vysoké bezpečnosti potravin. Drobné postupy, jako je používání dezinfekčních prostředků na ruce, rukavic a síťky na vlasy, mohou napomoci k dlouhodobému úspěchu. Můžete také umístit nápisy na toalety, které zaměstnancům připomenou, aby si vždy umyli ruce mýdlem. 

To vše jsou levné a snadné způsoby, jak chránit vaše jídlo před kontaminací před dodáním. 

Kvalitní dodávání jídla začíná správnými surovinami

Při přípravě jídla k dodání volte kvalitní a trvanlivé suroviny. Můžete začít tím, že si projdete produkty společnosti Unilever Food Solutions!

Poslechněte si názor šéfkuchaře

Šéfkuchař Alessandro Di Prisco

Šéfkuchař Alessandro se podělil se zkušeností, jak tato dlouholetá italská restaurace s velkým úspěchem spojila jejich tradiční pokrmy s moderním dodáváním jídla.

 

Zjistěte více o bezpečnosti v kuchyni v našich dalších článcích: Tipy pro osobní hygienu v kuchyni a Překážky zajištění bezpečnosti potravin