Menu

Pokud hledáte nové způsoby, jak vybudovat udržitelnější restauraci, máme tu pro vás pár svěžích nápadů. K chytré práci zohledňující klimatickou změnu vám pomůže omezování odpadu. Ale jak? Kromě revidování jídelních lístků, postupů objednávání a velikosti porcí můžete popustit uzdu své fantazii a investovat ještě do opětovného použití ingrediencí. Ve skutečnosti lze většinu zeleniny a ovoce použít mnoha různými způsoby, na které se často zapomíná. Pojďte si to vyzkoušet:

 

Pět tipů, jak proměnit odpad ve zlato

Je jen málo věcí, které při práci v kuchyni bolí natolik, jako vyhazování zbylého jídla. Ale co se dá ještě dělat s jablečnou drobenkou, sýrovou krustou nebo tou krásnou zeleninovou směsí, která zbyde, když dojede odšťavňovač? Odpovědí je spousta, zde je pět našich nejlepších tipů.

Alt Image Text

1. Schovejte si okraje parmezánu a tvrdého sýra, vložte je do velkého množství olivového oleje a nechte vše nasáknout. Výsledek? Super lahodný parmazánový olej k těstovinám, salátům a masu.

Alt Image Text

2. Zbyly vám slupky a jadřince jablek a hrušek? Uvařte je společně s octem a cukrem a získáte domácí jablečný či hruškový ocet, který se skvěle hodí k marinádám a salátům.

 

Alt Image Text

3. Každý, kdo někdy připravoval čerstvě vymačkanou zeleninovou šťávu, ví, kolik ovocné dužiny po odšťavnění zbyde. Místo toho, abyste ji vyhodili, můžete ji smíchat s mletým masem a černými fazolemi. Vzniknou vám z toho masové kuličky s náplní nebo karbanátky plněné zeleninou.

4. Smíchejte ovocnou dužinu z čerstvě vymačkané zeleninové či ovocné šťávy s vaječnými bílky a tapiokovým škrobem, případně ještě s trochou cukru nebo medu. Pečete směs v troubě se zeleninovými a ovocnými nutričně bohatými krekry plnými bílkovin a sacharidů. Perfektní catering na schůzky nebo pracovní svačinka.

 

Alt Image Text

5. Zbylo vám bílé pečivo? Namočte je a použijte k úpravě textury pyré polévek, krémových polévek a dušených pokrmů. Není třeba vařit, aby ztuhli.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu