1. Čočku

    Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté ji uvaříme do poloměkka a přidáme kní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené jáhly. Společně dovaříme do měkka. Nakrájenou cibuli orestujeme na tuku a vmícháme ji sprolisovaným česnekem a zbývajícím kořením do směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme a naplníme prejtem GN nádobu a zapečeme vkonvektomatu asi 25 minut při 180°C.
  2. Dýně

    Dýně: nakrájenou cibuli vložíme na tuk a lehce orestujeme, přidáme nudličky zdýňové dužniny a vše podusíme do měkka. Na konci dýni ochutíme směsí sbylinkami. Můžeme také dýňové proužky vložit do GN nádoby, povařit vpáře a dochutit opět směsí sbylinkami. Čočkovo-jáhlový prejt doplněný dýní nejlépe podáváme sbramborem.