Menu

Šéfkuchař v restauraci může ovlivnit mnoho aspektů zákaznické zkušenosti; od dodavatelů po uvaření a podávání. Avšak nyní, kdy je doručování jídla stále běžnější, vyvstávají nové výzvy, jak zajistit, aby zákazník obdržel jídlo v zamýšlené kvalitě.

Zde uvádíme několik faktorů, které mají vliv na to, jak dobře budou vaše pokrmy snášet převoz.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

1:54

Alt Image Text

Konzistence a struktura

Problém:
Těstoviny s omáčkou jsou jedním z nejobtížnějších pokrmů, protože omáčky se mohou shlukovat nebo oddělovat. Když jsou těstoviny zabaleny v uzavřené krabičce, mohou během doručování dále absorbovat vodu, a pokrm tak bude suchý.

Řešení:
Zabalte omáčku a těstoviny zvlášť, aby si je zákazník promíchal až před konzumací. Můžete omáčku také připravit ze surovin jako je Knorr Bílá omáčka, nebo těstoviny přidat k vlastní omáčce, aby byly stabilnější.

 

Alt Image Text

Teplota a vzhled

Problém:
Vzhledem ke změnám teploty během přepravy se může měnit konzistence jídel, jako jsou polévky a dušené maso, takže jídlo vypadá méně lákavě. Hranolky mohou díky omáčkám, čerstvé zelenině a salátům ztratit barvu a zmatnět, takže nejsou kvůli přenášení tepla doručeny ve nejlepším stavu.

Řešení:
Suroviny Knorr obsahují modifikované škroby, které udržují konzistenci a strukturu omáčky. Zkuste také použít achar, okurky nebo kořenovou zeleninu, která lépe odolává teplu.

 

Alt Image Text

Balení

Problém:
Zkuste použít nepropustný obal, aby se pokrmy dostaly na místo určení bez otevření a rozlití. Případně krabičku zabalte a uzavřete, aby pokrm vytékal co nejméně a obal se nezašpinil.

Řešení:
Kromě zajištění kvality jídel musíte řešit i problémy, s nimiž se potýkáte během samotné přepravy. Když například tekuté pokrmy nejsou řádně zabaleny v nepropustných nádobách, mohou se rozlít a zkazit tak požitek z jídla.

 

Zpět na ROZVOZ JÍDLA
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu