Nejlepší do salálů

Costoluto pochází z Toskánska. Tato velká rajčata okázalých, žebrovaných tvarů nejen zdobí každý salát, ale také ukrývají mnoho intenzivního aromatu. Jsou velmi šťavnaté a jejich kyselost skvěle kontrastuje s neutrálním olejem a salátem. Mají rády společnost sladší zeleniny, jako na příklad paprika, mrkev nebo fenykl. Vzhledem ke své masitosti se výborně hodí také do omáček

Pachino jsou druhem rajčat cherry, dozrávající pod sicilským sluncem. Nevelké plody se hodí do salátů, ale stojí za to využít je rovněž na pizzy. Syrové, půlené pachino bude chutným doplňkem těstovin.

Nejlepší do omáček

San Marzano jsou sladká, podlouhlá rajčata přímo z Kampánie. Tento druh rostoucí na úpatí Vesuvu vyžaduje speciální půdu vulkanického původu. Výborně se hodí k přípravě omáček, hodí se rovněž k sušení. Aby byla plně využita neopakovatelná chuť odrůdy San Marzano, nejčastěji se odstraňuje před použitím jejich výjimečně tvrdá slupka.

Roma pochází z Itálie. Je pro ně charakteristický štíhlý oválný tvar a vyznačují se vysokým obsahem vlákniny. Dokonale se hodí na přípravu rajčatového pyré. Jen díky této aromatické chuti mohou špagety chutnat ještě lépe. Výborně se hodí na pizzu díky nízkému obsahu šťávy.

Pelati jsou charakteristická rajčata trhaná v horkých dnech. Jsou používané bez slupky. Jejich nadýchanost a čerstvost je činí perfektním doplňkem salátů a pokrmů pro opravdové gurmány.

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.