Při inspirující procházce trhem Kwangjang, nejstarším pouličním trhem v Soulu, najdeme modré kraby nakládané v sóji, malé kraby s pastou z červené papriky, zelné kimchi, kimchi z čerstvé okurky a kimchi z ředkve a také korejský tatarský biftek yukhoe. Korejská verze se podobá francouzskému tatarskému bifteku, ale je dochucována sójou, cukrem, solí, sezamovým olejem, jarní cibulkou, třeným česnekem, sezamovým semínkem, černým pepřem a na nudličky nakrájenou čínskou hruškou. Podává se se syrovým vajíčkem nahoře.

Podívejte se na video a přesuňte se do vzdáleného Soulu, kde se dozvíte o jedinečné rozmanitosti korejské kuchyně.

Trh Gwanjang v Soule

00:43

Více tipů a kuriozit o SVĚTOVÉ KUCHYNI

Doporučený recept

Houbové ragú s mrkví a červeným kari

Můžete použít různé druhy hub, které jsou k dostání v dané sezóně, například žampiony nebo bedly.

Víz recept