+

Brynzové noky

Artyčokové pyré

K podávání

  • Olivy, černé 30 kus
  • Sýr Gran Moravia 100 g
  • Smažený česnek (plátky) 10 kus
  • Rukola 20 g
  • Restované kousky artyčoků 10 kus
  1. Brynzové noky

    • Z bramborového těsta, vody a vajec vypracujeme hladké těsto.
    • Uzené maso nakrájíme na kostičky, orestujeme, necháme vychladnout a smícháme s brynzou a opečenou cibulí.
    • Jednotlivé porce noků naplníme připravenou směsí a vaříme ve vodě nebo v konvektomatu na paře do měkka, cca 15 minut.
  2. Artyčokové pyré

    • Připravené artyčoky, oloupané, očištěné (čerstvé vkládáme do ledové vody s citrónovou šťávou, aby nezoxidovaly), vycezené a osušené orestujeme na olivovém oleji 1 minutu, přidáme bílé víno a přivedeme k varu. Zredukujume na polovinu.
    • Přidáme vodu, česnek a přikryjeme poklici nebo pečícím papírem. Redukujeme namírné teplotě dokud nejsou artyčoky měkké, cca 15–20 minut.
    • Poté vycedíme a rozmixujeme do hladka s postupným přidáváním krému Rama Cremefine Profi, zbylého vývaru a olivového oleje, dochutíme solí a Primerbou Tymián.
  3. K podávání

    • Do hlubšího talíře nalijeme horké pyré, uvařené noky prohřejeme v másle a vkládáme na pyré, přidáme olivy, artyčoky, smažené česnekové plátky, hobliny sýru Gran Moravia a rukolu.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.