Brynzové nočky s artyčoky a uzeným masem
Z čerstvých artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k listům žlutým, měkkým. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků, ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Jedlá je pouze měkká část artyčoku.

Suroviny
Brynzové noky
-
Vejce 2 kus
-
Voda 500 ml
-
Brynza 300 g
-
Uzené maso 150 g
-
Knorr Professional Primerba Opečená cibule 0,34 kg 15 g
Artyčokové pyré
-
Citróny (citrónová šťáva) 5 kus
-
Olej, olivový 100 ml
-
Víno, bílé 500 ml
-
Česnek stroužky 3 kus
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 5 g
-
Artyčoky (čerstvé nebo sterilované) 16 kus
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200 ml
-
Sůl 5 g
K podávání
-
Olivy, černé 30 kus
-
Sýr Gran Moravia 100 g
-
Smažený česnek (plátky) 10 kus
-
Rukola 20 g
-
Restované kousky artyčoků 10 kus
Příprava
-
Brynzové noky
-
Z bramborového těsta, vody a vajec vypracujeme hladké těsto.
-
Uzené maso nakrájíme na kostičky, orestujeme, necháme vychladnout a smícháme s brynzou a opečenou cibulí.
- Jednotlivé porce noků naplníme připravenou směsí a vaříme ve vodě nebo v konvektomatu na paře do měkka, cca 15 minut.
-
-
Artyčokové pyré
-
Připravené artyčoky, oloupané, očištěné (čerstvé vkládáme do ledové vody s citrónovou šťávou, aby nezoxidovaly), vycezené a osušené orestujeme na olivovém oleji 1 minutu, přidáme bílé víno a přivedeme k varu. Zredukujume na polovinu.
-
Přidáme vodu, česnek a přikryjeme poklici nebo pečícím papírem. Redukujeme namírné teplotě dokud nejsou artyčoky měkké, cca 15–20 minut.
-
Poté vycedíme a rozmixujeme do hladka s postupným přidáváním krému Rama Cremefine Profi, zbylého vývaru a olivového oleje, dochutíme solí a Primerbou Tymián.
-
-
K podávání
-
Do hlubšího talíře nalijeme horké pyré, uvařené noky prohřejeme v másle a vkládáme na pyré, přidáme olivy, artyčoky, smažené česnekové plátky, hobliny sýru Gran Moravia a rukolu.
-