Jehněcí ve vlastní šťávě se zeleninou

Suroviny
Jehněcí ve vlastní šťávě se zeleninou
−
+
€818.62
Maso
Jehněčí kýta, očištěná z hrubých blan
/g
1600.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Rozmarýn 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Jogurt přírodní
/g
150.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Omáčka k dušení
Máslo
/g
40.0 g
0%
Česnek
/stroužky
4.0 stroužky
0%
Chilli, nasekané
/ks
1.0 ks
0%
Suché bílé víno
/ml
150.0 ml
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Bobkový list
/ks
4.0 ks
0%
Kardamom Na Ochucení
/
0.0
0%
Zelenina
Mrkev, proužky
/g
350.0 g
0%
Brambory, čtvrtky
/g
500.0 g
0%
Bílá ředkev, proužky
/g
300.0 g
0%
Šalotka, celá
/g
150.0 g
0%
Česnek, nakrájený na kostky
/stroužky
4.0 stroužky
0%
Cuketa, proužky
/g
300.0 g
0%
Zelené fazole, celé
/g
250.0 g
0%
Zelený hrášek
/g
100.0 g
0%
Petrželka, nasekaná
/svazek
1.0 svazek
0%
Cerný Pepř, Sůl Na Ochucení
/
0.0
0%
Servírování
Petrželka
/snítek
10.0 snítek
0%
/
Maso
-
Jehněčí kýta, očištěná z hrubých blan 1600.0 g
-
Jogurt přírodní 150.0 g
-
Olej 30.0 ml
Omáčka k dušení
-
Máslo 40.0 g
-
Česnek 4.0 stroužky
-
Chilli, nasekané 1.0 ks
-
Suché bílé víno 150.0 ml
-
Voda 2000.0 ml
-
Bobkový list 4.0 ks
-
Kardamom Na Ochucení
Zelenina
-
Mrkev, proužky 350.0 g
-
Brambory, čtvrtky 500.0 g
-
Bílá ředkev, proužky 300.0 g
-
Šalotka, celá 150.0 g
-
Česnek, nakrájený na kostky 4.0 stroužky
-
Cuketa, proužky 300.0 g
-
Zelené fazole, celé 250.0 g
-
Zelený hrášek 100.0 g
-
Petrželka, nasekaná 1.0 svazek
-
Cerný Pepř, Sůl Na Ochucení
Servírování
-
Petrželka 10.0 snítek
Příprava
-
Maso
- Kýtu nakrájíme na velké kostky (3 x 4 cm), přidáme jogurt a Primerba Rozmarýn. Vše pečlivě promícháme a vložíme do ledničky.
- Maso orestujeme na oleji v široké pánvi, pak ho vyjmeme.
-
Omáčka k dušení
- Do pánve k výpeku z masa přidáme máslo, nasekaný česnek, chilli, rajčatový protlak a vše orestujeme. Zalijeme vínem, vodou, pastovou omáčkou k pečení masa a dobře promícháme.
- Do vroucí šťávy přidáme opečené maso, bobkový list, kardamom a dusíme do měkka.
-
Zelenina
- Mezitím přidáme mrkev, brambory, ředkvičky, opečené celé šalotky s česnekem a zvolna dusíme.
- Po změknutí přidáme cuketu, fazolky a zelený hrášek.
- Dusíme doměkka, přidáme petržel a dochutíme podle potřeb.
-
Servírování
- Jehněčí v omáčce se zeleninou podáváme ozdobené petrželkou.