+

Těsto (2 formy)

  • Rama Profi 1 kg 250 g
  • Vejce 5 kus
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 100 ml
  • Sůl 15 g
  • Cukr 10 g
  • Pšeničná mouka - typ 550 450 g

Náplň

Quiche

  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 20 ml
  1. Těsto (2 formy)

    • Ramu Profi utřete s vejcem, zakysaným krémem Rama, solí a cukrem. Přidejte prosátou mouku a utvořte těsto (ponechte 50 g mouky na podsypání těsta při rozválení).

    • Těsto rozdělte na 2 části. Každou část rozválejte a vložte do dortové formy. Na těsto položte papír na pečení, nasypte sušenyý hrách nebo fazole a pečte v teplotě 180°C po dobu 10 minut. Díky tomu okraje těsta neopadnou.

    • Vyjměte z konvektomatu, sundejte papír na pečení s fazolemi a pečte dalších 5 minut.

  2. Náplň

    • Slaninu rozškvařte spolu s pórkem. Zvlášť orestujte houby.

    • V jedné misce promíchejte složky - krém Rama 31%, vejce a směs na žampionovo-hříbkovou omáčku. • Hotovou hmotu vlijte na upečená těsta.

  3. Quiche

    • Pečte v teplotě 130°C po dobu 25 minut, a potom zvyšte teplotu na 170°C a pečte dalších 10 minut. •Quiche nechte vychladnout, naporcujte a jednotlivé porce ohřejte.
  4. Servírování

    • Podávejte například se želé z bezinek, restovanými liškami, podušeným pórkem a pyré ze špenátu.