Quiche s lesními houbami
Klasické jídlo francouzské kuchyně zpestřené přidáním lesních hub. Skvěle se pojí s kytičkou salátů a zálivkou vinaigrette.

Suroviny
Těsto (2 formy)
-
Rama Profi 1 kg 250 g
-
Vejce 5 kus
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 100 ml
-
Sůl 15 g
-
Cukr 10 g
-
Pšeničná mouka - typ 550 450 g
Náplň
-
Slanina 250 g
-
Pórek 250 g
-
Míchané houby, mražené 600 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 400 ml
-
Knorr Žampionovo-hříbková omáčka 1kg 100 g
-
sůl, pepř
Quiche
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20 ml
Příprava
-
Těsto (2 formy)
• Ramu Profi utřete s vejcem, zakysaným krémem Rama, solí a cukrem. Přidejte prosátou mouku a utvořte těsto (ponechte 50 g mouky na podsypání těsta při rozválení).
• Těsto rozdělte na 2 části. Každou část rozválejte a vložte do dortové formy. Na těsto položte papír na pečení, nasypte sušenyý hrách nebo fazole a pečte v teplotě 180°C po dobu 10 minut. Díky tomu okraje těsta neopadnou.
• Vyjměte z konvektomatu, sundejte papír na pečení s fazolemi a pečte dalších 5 minut.
-
Náplň
• Slaninu rozškvařte spolu s pórkem. Zvlášť orestujte houby.
• V jedné misce promíchejte složky - krém Rama 31%, vejce a směs na žampionovo-hříbkovou omáčku. • Hotovou hmotu vlijte na upečená těsta.
-
Quiche
• Pečte v teplotě 130°C po dobu 25 minut, a potom zvyšte teplotu na 170°C a pečte dalších 10 minut. •Quiche nechte vychladnout, naporcujte a jednotlivé porce ohřejte. -
Servírování
• Podávejte například se želé z bezinek, restovanými liškami, podušeným pórkem a pyré ze špenátu.