Menu

Nejlepší kurzy jsou krátké, věcné a zaměřené spíš na praxi než na teorii. A v neposlední řadě by měli být v režii zkušených šéfkuchařů. To vše se snoubí v online kurzech UFS Academy. Tu jsou některé z nejzajímavějších.

Sous-vide

Metoda vaření sous vide dobyla kulinářský svět. Díky této francouzské technice vákuového vaření můžete připravit maso, ryby a zeleninu s bohatou chutí a vůní. V online kurzu UFS Acadey „Sous-vide“ šéfkuchař Jonathan Duiker předvádí, jak používat tuto techniku a to při přípravě kachny s bobulovou omáčkou, podávanou s macerovanými třešněmi, azijskými houbami a edamame fazolkami. Učte se praxí ve své nejčistší podobě!

Umění grilování

Příprava vynikajících grilovaných jídel si vyžaduje znalosti a zkušenosti. Pokud chcete zdokonalit své zručnosti, tak se nechte unášet energií a vášní pro grilování, kterými srší šéfkuchař Abdul Yaseen. Seznamte se s ním na kurzu UFS Academy „Umění grilování“. Podívejte se na několik krátkých videí, ve kterých se dozvíte jak grilovat na otevřeném ohni anebo v peci tandoor, či to, jaké nástroje vám ulehčí práci. To vše se naučíte při sledování šéfkuchaře, který připravuje celou rybu. Tento kurz vám vřele doporučujeme.

Zužitkovat vše

 

Minimalizování plýtvání jídlem je jedním z hlavních kulinářských trendů. Zákazníci oceňují ekologický a udržitelný přístup k jídlům a provozovatelé se těší z úspor. V kurzu UFS Academy „Zužitkovat vše“ představuje Giles Edwards, šéfkuchař v La Tete v Kapském městě, dva způsoby přípravy hovězího srdce. Prvním způsobem je ugrilovat ho a následně podávat s kaparovým salátem a francouzským dresingem vinaigrette. Druhým je připravit z něho tatarák s řeřichou a kváskovým chlebem.

Dokonalé italské těstoviny

 

Přemýšlíte nad tím, že byste do svého jídelního lístku zařadili domácí těstoviny? Možná jste to již vyzkoušeli, ale výsledky nebyly uspokojivé. Podívejte se na kurz „Dokonalé italské těstoviny“ . Italský šéfkuchař Alessandro Bay vám, podle klasického receptu na tagliatelle al ragú, ukáže jak si vyrobit dokonalé těsto, jak ho správně vyválet a následně nakrájet, uvařit a podávat. Tento kurz vám pomůže osvojit si základy italské kuchyně ve zlomku sekundy.

Italská kuchyně: vůně Piemonte

 

Jestli se chcete dozvědět víc o italské kuchyni, tak si vyberte kurz UFS Academy „Italská kuchyně: vůně Piemonte“. Šéfkuchař Marzio Zachi z londýnské Osteria Antica Bologna představuje různorodou kuchyni severoitalského regionu Piemont.

Dozvíte se mnoho zajímavých faktů. Například proč Italové milují lískové ořechy anebo co je to bílý lanýž Alba. Dále zjistíte jak připravit vskutku dekadentní rizoto s bílým lanýžem a klasickým vitello tonnato (telecím v tuňákové omáčce).

Umění veganské kuchyně

Veganská kuchyně je jedním z předních trendů v kulinářském byznysu. Pokud se ještě jen chystáte vkročit do těchto vod, tak vám jednoznačně doporučujeme kurz UFS Academy „Umění veganské kuchyně“. Šéfkuchařka Andrea Waters, která pracuje ve veganské restauraci, vám představí své oblíbené veganské alternativy tradičních surovin. Krom toho se s vámi podělí o dva recepty. O výživný kapustový salát a trhaný burger z chlebovníka.

Umění servírování jídla

Na adekvátní prezentaci jídla záleží. V případě, že hledáte inspiraci na nové způsoby servírování vašich hlavních jídel, tak se jednoduše musíte kouknout kurz UFS Academy „Umění servírování jídla“. Šéfkuchař Coetzee z Urbanologi v Johannesburgu demonstruje jak za použití stejných surovin jako obvykle prezentovat svá jídla jinými novými a nekonvenčními způsoby. Naučíte se jak připravit pokrmy tak, aby čněly atraktívně do výšky a jak naaranžovat suroviny na obdelníkový talíř. Výborný kurz pro ambiciózní šéfkuchaře!

Fotografování jídla na sociálních sítích

Jakmile budete spokojeni s naaranžováním, tak se nezapomeňte podělit o své výsledky na Instagramu! Naučte se několik triků při fotografování jídla v kurzu UFS Academy “Fotografování jídla na sociálních sítích“, aby jste zajistili, že fotografie, které děláte, budou skutečně odpovídat kvalitě vašich jídel.

Jde o skutečně výjimečný kurz, ve kterém profesionální fotograf specializovaný na jídla učí šéfkuchaře jak dělat kvalitní snímky pokrmů pomocí běžného smartfonu. Naučíte se triky z řemesla: jak komponovat fotografii, používat rekvizity, zabezpečit dobré osvětlení a ovládat programy na úpravu fotografií, které vám pomohou dosáhnout požadovaného výsledku.

Jak na gastro odpad v restauraci

Pokud si přejete omezit plýtvání potravinami, tak jste na správném místě. V kurzu “Jak na gastro odpad v restauraci“ od UFS Academy získáte od Richarda Greena, šéfkuchaře s 35-letými zkušenostmi v nejlepších hotelových restaurací, několik rad spojených s efektivním hospodařením se surovinami v kuchyni.

V tomto kurzu se naučíte jak provádět audit zbytků, jak pozměnit své nákupní návyky a kontrolovat zásoby. Taktéž se dozvíte, jak zredukovat zbytky na talířích v restauracích a během cateringových akcí.

Kalkulace food costu a maximalizace zisku

Jak efektivně hospodařit se surovinami? V kurzu od UFS Academy “Kalkulace food costu a maximalizace zisku“ najdete hned několik užitečných tipů. Za méně než 10 minut se naučíte jak nakupovat, skladovat a používat suroviny tak, abyste maximalizovali zisk a minimalizovali negativní dopad na životní prostředí. Pokud uvažujete o zavedení sezonního jídelního lístku anebo o standardizaci receptů, které jste doposud používali, tak je pro vás tento kurz jak ušitý. Hodně štěstí!

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu