+

P ř í p r ava:

  • Máslo 100.0 g
  • Cibule žlutá 300.0 g
  • Česnek 15.0 g
  • Lískové nebo vlašské ořechy 50.0 g
  • Hladkolistá petržel, nasekaná 1.0 svazek
  • Lišky čerstvé nebo mražené 300.0 g
  • Knorr Lišková polévka 1 kg 180.0 g
  • Madeira víno (lze nahradit bílým portským) 200.0 ml
  • Voda 2000.0 ml
  • Opražené ořechy
  • Plochá petrželka
  • Chléb
  1. P ř í p r ava:

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme a česnek prolisujeme. Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli s česnekem. Na suché pánvi za stálého míchání opražíme ořechy, necháme vychladnout a nasekáme nahrubo. Očištěné lišky pokrájíme a přidáme k cibuli s česnekem, polovinu petrželky nasekáme najemno a přidáme k houbám. Při střední teplotě pod pokličkou podusíme asi 10–15 minut. Směs na liškovou polévku rozmícháme ve vařící vodě, přidáme podušené lišky, Madeiru, část najemno rozmixovaných ořechů a společně převaříme. Můžeme dochutit houbovým bujónem. Podáváme nalité v talíři nebo šálku, posypané petrželkou a opraženými ořechy.