+

Lilky:

  • Lilky velké 4.0 ks
  • Sůl na zaprášení

Omáčka:

Pyré:

Bešamelová omáčka:

  • Knorr Bílá omáčka 0,95 kg 120.0 g
  • Mléko 1000.0 ml
  • Muškátový oříšek

Pečení:

Servírování:

  • Zeleninový salát 500.0 g
  1. Lilky:

    • Lilky omyjte a nakrájejte na kolečka silná maximálně 1 cm. Jemně zaprašte solí a nechte hodinu stát.
    • Poté je opláchněte a přetřete papírovou utěrkou. Ogrilujte.
  2. Omáčka:

    • Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte maso a restujte. Poté přidejte koření a víno.
    • Omáčku Demi-Glace smíchejte s vodou, přidejte k masu a promíchejte.
    • Vše duste na mírném ohni, dokud maso nebude měkké.
  3. Pyré:

    • 2 litry vody přiveďte k varu, odstavte z ohně, nechte vychladnout na teplotu 80-85 ⁰C.
    • Nasypte Bramborovou kaši, promíchejte a nechte 2-3 minuty stát, poté ještě jednou krátce promíchejte.
  4. Bešamelová omáčka:

    • Bílou omáčku smíchejte s mlékem, přiveďte k varu, přidejte muškátový oříšek a nechte stát.
  5. Pečení:

    • Zapékací plech gastronádoby vymažte tukem a posypte strouhankou.
    • Poté uložte do vrstev: bramborové pyré, masovou šťávu, rajčata, lilky a opět bramborové pyré.
    • Vršek přelijte bešamelovou omáčkou a posypte strouhanou mozzarellou.
    • Pečte 35 – 45 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
  6. Servírování:

    • Musaku podávejte na zeleninovém salátu.