Grilovaný celer se zeleninovým demi-glace a restovanou zeleninou
Oblíbený recept s grilovaným celerem doplněným restovanou zeleninou a bohatou chutí zeleninového demi-glace, který potěší každého fanouška chutných a zdravých pokrmů.

Suroviny
Grilovaný celer se zeleninovým demi-glace a restovanou zeleninou
−
+
€111.33
Grilovaný celer:
Celer
/g
1700.0 g
0%
KNORR Koření na gril s přírodními ingrediencemi 250 g
/g
20.0 g
0%
Rostlinný olej
/ml
40.0 ml
0%
Brambory:
Nové brambory
/g
700.0 g
0%
Opečená cibule
/g
30.0 g
0%
Rostlinný olej
/ml
30.0 ml
0%
Čerstvý kopr
/g
20.0 g
0%
Česnek
/stroužky
2.0 stroužky
0%
Zelenina:
Červená a žlutá paprika
/g
700.0 g
0%
Cuketa
/g
700.0 g
0%
Červená cibule
/g
750.0 g
0%
Sůl, pepř
/g
0.0 g
0%
Pažitka
/g
40.0 g
0%
Přepuštěné máslo
/g
50.0 g
0%
Zeleninové demi-glace:
Cibule, mrkev, celer, petržel
/g
650.0 g
0%
Česnek (celá hlava)
/kus
1.0 kus
0%
Rostlinný olej
/ml
30.0 ml
0%
Bobkový list
/kus
2.0 kus
0%
Nové koření
/kus
3.0 kus
0%
Červené víno
/ml
80.0 ml
0%
Jablečný džus
/ml
1500.0 ml
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

/
Grilovaný celer:
-
Celer 1700.0 g
-
KNORR Koření na gril s přírodními ingrediencemi 250 g 20.0 g
-
Rostlinný olej 40.0 ml
Brambory:
-
Nové brambory 700.0 g
-
Opečená cibule 30.0 g
-
Rostlinný olej 30.0 ml
-
Čerstvý kopr 20.0 g
-
Česnek 2.0 stroužky
Zelenina:
-
Červená a žlutá paprika 700.0 g
-
Cuketa 700.0 g
-
Červená cibule 750.0 g
-
Sůl, pepř
-
Pažitka 40.0 g
-
Přepuštěné máslo 50.0 g
Zeleninové demi-glace:
-
Cibule, mrkev, celer, petržel 650.0 g
-
Česnek (celá hlava) 1.0 kus
-
Rostlinný olej 30.0 ml
-
Bobkový list 2.0 kus
-
Nové koření 3.0 kus
-
Červené víno 80.0 ml
-
Jablečný džus 1500.0 ml
-
Máslo 50.0 g
Příprava
-
Grilovaný celer:
- Celer umyjte, ale neloupejte ho. Smíchejte grilovací koření s olejem. Připravenou směsí potřete celer.
- Celer následně zabalte do hliníkové fólie a pečte v troubě předehřáté na 160°C s teplotní sondou nastavenou na 50°C
- Jakmile je celer upečený, nakrájejte ho na plátky a grilujte.
-
Brambory:
- Brambory promíchejte s opečenou cibulí, olejem a česnekem.
- Pečte v troubě předehřáté na 160°C. Pak brambory překrojte napůl, posypte čerstvým nasekaným koprem a promíchejte.
-
Zelenina:
- Zeleninu nakrájejte na kousky a každý kus postupně restujte na přepuštěném másle.
- Dochuťte solí a pepřem a posypte nasekanou pažitkou.
-
Zeleninové demi-glace:
●Zeleninu nakrájejte na poloviny a přidejte celou česnekovou hlavu. Vše potřete olejem. ● Připravenou zeleninu pečte 30 minut v troubě předehřáté na 260°C.● Zeleninu následně přendejte do hrnce, přidejte rajčatový protlak, bobkový list, nové koření, víno a jablečný džus. Vařte, dokud se polovina tekutiny neodpaří. ● Propasírujte přes jemné sítko a zredukujte o 30 %. Přidejte studené máslo a občas promíchejte, dokud se máslo nerozpustí. Dochuťte koncentrovaným zeleninovým bujonem.