Piccata z krůty na klasické rajčatové omáčce s bazalkou
Na jaře můžeme podávat variantu s blašírovaným chřestem.

Suroviny
Piccata z krůty na klasické rajčatové omáčce s bazalkou
−
+
€31.04
Piccata
Krůtí prsa, maso
/g
1200.0 g
0%
Sůl, Bílý Pepř
/
0.0
0%
Vejce
/kus
3.0 kus
0%
Sýr, Parmesan strouhaný
/g
100.0 g
0%
Hladká mouka (na obalení masa)
/g
30.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
150.0 g
0%
Omáčka
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
2.0 kus
0%
Chilli paprička, sušená
/g
10.0 g
0%
Voda
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Rajská omáčka Napoli 0,9 kg
/g
30.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto 2 kg
/g
500.0 g
0%

Bílé suché víno
/ml
100.0 ml
0%
Kapary
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Bazalka 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Sůl, Cerný Pepř
/
0.0
0%
/
Piccata
-
Krůtí prsa, maso 1200.0 g
-
Sůl, Bílý Pepř
-
Vejce 3.0 kus
-
Sýr, Parmesan strouhaný 100.0 g
-
Hladká mouka (na obalení masa) 30.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 150.0 g
Omáčka
-
Olej 30.0 ml
-
Cibule 100.0 g
-
Česnek stroužky 2.0 kus
-
Chilli paprička, sušená 10.0 g
-
Voda 300.0 ml
-
Knorr Rajská omáčka Napoli 0,9 kg 30.0 g
-
Bílé suché víno 100.0 ml
-
Kapary 50.0 g
-
Sůl, Cerný Pepř
Příprava
-
Piccata
- Maso nakrájejte na 30 kousků, jemně naklepejte a utvořte malé medailonky, dochuťte.
- Vejce rozšlehejte, přidejte strouhaný parmezán, ochuťte solí a pepřem a rozmíchejte na stejnorodou směs, medailonky obalte v mouce, dále ve vejci s parmazánem.
- Ihned pokládejte na poměrně velké množství rozehřátého tuku.
- Po zrůžovění dolní strany obraťte na druhou stranu.
-
Omáčka
- Cibuli a chilli nakrájejte na velmi drobné kostičky a nechte na tuku zesklovatět, přidejte nakrájený česnek a opět zesklovaťte.
- Vlijte víno a chvíli redukujte, dále přilejte vodu, přidejte omáčku na špagety Napoli, rozmíchejte a uveďte do varu.
- Pak přidejte Tomato Pronto a vařte na mírném ohni.
- Když začne omáčka nabírat správnou hustotu, přidejte pokrájené kapary a bazalkovou Primerbu.
- Omáčku dochuťte dle chuti.
- Osmažené maso podávejte nepřelité na omáčce.