Salát Panzanella
Salát pocházející z italské Florencie se právem proslavil po celém světě. Chléb v salátu krásně nasákne všechny chutě.

Suroviny
Salát Panzanella
−
+
€12.19
Salát
Rajčata
/kg
1.5 kg
0%
Okurky salátové
/g
700.0 g
0%
Cibule červená
/g
100.0 g
0%
Kapary
/g
80.0 g
0%
Ančovičky, syrové, grundle
/kus
5.0 kus
0%
Salátová zálivka
Knorr Řecká zálivka 700 g
/g
300.0 g
0%
Rajčatová Šťáva
/
0.0
0%
Knorr Professional Primerba Bazalka 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Vinný Ocet
/
0.0
0%
Olivový Olej
/
0.0
0%
Podávání
Pečivo (Ciabatta)
/
0.0
0%
Máta
/
0.0
0%
/
Salát
-
Rajčata 1.5 kg
-
Okurky salátové 700.0 g
-
Cibule červená 100.0 g
-
Kapary 80.0 g
-
Ančovičky, syrové, grundle 5.0 kus
Salátová zálivka
-
Knorr Řecká zálivka 700 g 300.0 g
-
Rajčatová Šťáva
-
Vinný Ocet
-
Olivový Olej
Podávání
-
Pečivo (Ciabatta)
-
Máta
Příprava
-
Salát
- Rajčata spařte, odstraňte slupku a nakrájejte na velké kousky. Vložte do misky.
- Okurky oloupejte, rozkrojte na polovinu, odstraňte semínka, nakrájejte na plátky a dochuťte solí. Rozložte na síto, aby mohla tekutina odtéci, odložte na 30 minut a potom přidejte k rajčatům.
- Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, nakrájené filety z ančoviček a kapary.
-
Salátová zálivka
- Řeckou salátovou zálivku promíchejte s rajčatovou šťávou, bazalkovou Primerbou a vinným octem.
- Přidejte olivový olej tak, aby vznikla konzistence emulze.
-
Podávání
- Z pečiva připravte krutony - kostky cca 1-2 cm.
- Před servírováním salát promíchejte s drobně pokrájenými listky máty a krutony.