Čočkové ragů s pórkem
Čočka patří mezi naše tradiční suroviny. Zkuste ji připravit na pivu,s porkem a knedlíčkem.

Suroviny
Čočka
-
Hnědá čočka v konzervě 2.8 kg
-
Pórek 300 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50 ml
-
Pivo 300 ml
-
Voda 500 ml
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 500 ml
-
Česnek čerstvý 20 g
-
Petrželová nať 50 g
-
Sůl 52 g
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg 2 g
-
ocet
Knedlíky
-
Cibule 300 g
-
Chléb, toastový bílý 750 g
-
Vejce 8 kus
-
Mléko 500 ml
-
Pepř bílý
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30 ml
Příprava
-
Čočka
- Čočku propláchneme a necháme odkapat. Pórek očistíme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme na tuku.
- Zalijeme pivem, přidáme minutkovou šťávu, zakysaný krém, promícháme a přivedeme k varu.
- Omáčku dochutíme tymiánem, česnekem a případně ještě dokyselíme octem.
- Povaříme 3–4 minuty, přidáme čočku a společně prohřejeme.
- Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
Knedlíky
- Podáváme s knedlíčky, které připravíme následovně.
- Nakrájenou cibuli zesklovatíme na tuku, vložíme do mísy, přidáme předem vysušené kostičky bílého pečiva, žloutky rozmíchané v mléce, ochutíme majoránkou, solí a pepřem, opatrně přimícháme do pevna vyšlehaný bílkový sníh a vytvarujeme menší koule (3 ks na porci), které uvaříme v páře nebo ve slané vodě (asi 10–12 minut).