1. Čočka

    • Čočku propláchneme a necháme odkapat. Pórek očistíme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme na tuku.
    • Zalijeme pivem, přidáme minutkovou šťávu, zakysaný krém, promícháme a přivedeme k varu.
    • Omáčku dochutíme tymiánem, česnekem a případně ještě dokyselíme octem.
    • Povaříme 3–4 minuty, přidáme čočku a společně prohřejeme.
    • Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  2. Knedlíky

    • Podáváme s knedlíčky, které připravíme následovně.
    • Nakrájenou cibuli zesklovatíme na tuku, vložíme do mísy, přidáme předem vysušené kostičky bílého pečiva, žloutky rozmíchané v mléce, ochutíme majoránkou, solí a pepřem, opatrně přimícháme do pevna vyšlehaný bílkový sníh a vytvarujeme menší koule (3 ks na porci), které uvaříme v páře nebo ve slané vodě (asi 10–12 minut).
+