+

Čočka

  • Hnědá čočka v konzervě 2.8 kg
  • Pórek 300.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
  • Pivo 300.0 ml
  • Voda 500.0 ml
  • Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 500.0 ml
  • Česnek čerstvý 20.0 g
  • Petrželová nať 50.0 g
  • Sůl 52.0 g
  • Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg 2.0 g
  • Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 20.0 g
  • ocet

Knedlíky

  • Cibule 300.0 g
  • Knorr Majoránka 0, 25 kg 3.0 g
  • Chléb, toastový bílý 750.0 g
  • Vejce 8.0 kus
  • Mléko 500.0 ml
  • Pepř bílý
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml
  1. Čočka

    • Čočku propláchneme a necháme odkapat. Pórek očistíme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme na tuku.
    • Zalijeme pivem, přidáme minutkovou šťávu, zakysaný krém, promícháme a přivedeme k varu.
    • Omáčku dochutíme tymiánem, česnekem a případně ještě dokyselíme octem.
    • Povaříme 3–4 minuty, přidáme čočku a společně prohřejeme.
    • Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  2. Knedlíky

    • Podáváme s knedlíčky, které připravíme následovně.
    • Nakrájenou cibuli zesklovatíme na tuku, vložíme do mísy, přidáme předem vysušené kostičky bílého pečiva, žloutky rozmíchané v mléce, ochutíme majoránkou, solí a pepřem, opatrně přimícháme do pevna vyšlehaný bílkový sníh a vytvarujeme menší koule (3 ks na porci), které uvaříme v páře nebo ve slané vodě (asi 10–12 minut).