+

Ochucení - marináda

Petrželový olej

  • Plochá petrželka 70 g
  • Olej, olivový 80 g
  • Šťáva z citrónu 1 kus

Salát

  • Malé brambory (varný typ A) 1.2 kg
  • Grilované artyčoky (v oleji/ mražené) 500 g
  • Vlašské ořechy 150 g
  • Vejce natvrdo 10 kus
  • Zelené olivy 300 g
  • Sůl a pepř

Popdávání

  • Parmazán, hobliny 50 g
  1. Ochucení - marináda

    • Na oleji (od artyčoků) lehce orestujte šalotku, přidejte tymián, zeleninový fond a zalijte vínem. Nechte zredukovat na polovinu, vložte kousky artyčoků a vše nechte vychladnout.
  2. Petrželový olej

    • Do mixéru vložte natrhané listy ploché petržele, přilijte olivový olej a šťavu z citrónu a vše rozmixujte.
  3. Salát

    • Očištěné brambory uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nechte vychladnout a překrojte. Přendejte do mísy, přidejte ochucené artyčoky i s nálevem, ořechy,překrojené olivy a kousky vajec. Podle potřeby ochuťte solí a pepřem.
  4. Popdávání

    Při servírování salát pokapte petrželovým olejem a doplňte o parmazánové hobliny.
+