DÝně s vepřovým masem a pošírovaným vajíčkem (tekvica s bravčovým karé a pošírovaným vajcom)
/main-header.jpg)
Suroviny
DÝně s vepřovým masem a pošírovaným vajíčkem (tekvica s bravčovým karé a pošírovaným vajcom)
−
+
€70.25
Příprava
Dýně (např. hokkaido)
/g
1000.0 g
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Stroužky česneku ve slupce
/kus
5.0 kus
0%
Řapíkatý celer
/g
150.0 g
0%
Chilli paprička
/kus
1.0 kus
0%
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
10.0 g
0%
Bílý vinný ocet
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Tomato Pronto 2 kg
/g
600.0 g
0%

Vepřové karé bez kosti, v celku
/g
1000.0 g
0%
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg
/g
4.0 g
0%
Čerstvá šalvěj
/g
10.0 g
0%
Plátková slanina
/g
150.0 g
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Vejce
/kus
10.0 kus
0%
Olej
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Ocet
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Čerstvá rukola
/na dochucení
0.0 na dochucení
0%
Červené zelí, proužky (s octem a cukrem)
/g
0.0 g
0%
Cukr
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
/
Příprava
-
Dýně (např. hokkaido) 1000.0 g
-
Cibule 100.0 g
-
Stroužky česneku ve slupce 5.0 kus
-
Řapíkatý celer 150.0 g
-
Chilli paprička 1.0 kus
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 10.0 g
-
Bílý vinný ocet 200.0 ml
-
Vepřové karé bez kosti, v celku 1000.0 g
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 4.0 g
-
Čerstvá šalvěj 10.0 g
-
Plátková slanina 150.0 g
-
Máslo 50.0 g
-
Vejce 10.0 kus
-
Olej
-
Ocet
-
Čerstvá rukola
-
Červené zelí, proužky (s octem a cukrem)
-
Cukr
-
Sůl
Příprava
-
Příprava
- Dušená dýně Očištěnou a umytou dýni nakrájíme na menší kostky. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpálené pánvi s olejem. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek, a nadrobno nakrájenou dýni. Pokud je potřeba, přilijeme ještě trochu oleje. Ochutíme solí a Primerbou Tymián. Restujeme přibližně 10–15 minut. Potom přidáme špetku cukru. Až se cukr začne rozpouštět, přidáme pár kapek vinného octa a počkáme, až se odpaří. Potom přidáme konzervovaná nasekaná rajčata, promícháme a dusíme dál ještě 10 minut.
- Restované vepřové maso Umyté a osušené vepřové karé očistíme. Nakrájíme ho na plátky široké přibližně 2 cm a naklepeme. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a posypeme nahrubo natrhanými lístky šalvěje. Maso opékáme na rozpálené grilovací pánvi. Až jsou plátky masa z jedné strany opečené dozlatova, otočíme je a na pánev přidáme plátky slaniny. Dokřupava pečené plátky slaniny položíme na opečené maso. Přidáme máslo a počkáme, než se rozpustí. Odstavíme z ohně a necháme odpočívat.
- Pošírované vajíčko V hrnci necháme vařit vodu a ocet. Vodu na hranici varu zamícháme lžící tak, abychom vytvořili jemný vír, do kterého vyklepneme vajíčko. Vaříme doměkka asi 2–3 minuty.
- Servírování Na talíř dáme porci dušené dýně, na ni plátek karé s křupavým plátkem slaniny. Pokapeme výpekem, olejem a dozdobíme lístky rukoly. Navrch naservírujeme pošírované vajíčko, které nařízneme nožem, aby vytékal žloutek.