+

Tomatová omáčka

Fazole

  • Fazolové lusky zelené 100 g
  • Fazole, bílé, syrové 500 g
  • Červené fazole (nevařené) 500 g

Servírování

  • Vejce 10 kus
  • Chléb 500 g
  1. Tomatová omáčka

    • Najemno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme a zarestujeme protlak, zalijeme krájenými loupanými rajčaty a vodou. Necháme povařit. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme tymiánem, cukrem a solí.

  2. Fazole

    • Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka a přidáme do rajčatové omáčky. Zelené fazolové lusky zblanšírujeme a také přidáme do tomatové směsi.

  3. Servírování

    • Podáváme s pečeným sázeným vejcem a chlebem.
+