+

Sherry vinaigrette

  • Sherry ocet 200 ml
  • Šalotka, nasekaná 3 kus
  • Med 30 g
  • Hořčice, Dijon 50 g
  • Sůl
  • Olej 400 ml

Chřest

  • Chřest zelený mladý (baby) 100 kus
  • Sůl
  • Černý pepř, čerstvý drcený

Piri piri holandská omáčka

Klobásková strouhanka

  • Panko strouhanka 200 g
  • Salsiccia 200 g

Servírování

  • Pažitka, čerstvá
  1. Sherry vinaigrette

    • Smícháme všechny ingredience kromě oleje.
    • Mixujeme v mixeru a pomalu přiléváme olej do konzistence emulze.
  2. Chřest

    • Chřest namočíme do připraveného vinaigrettu, osolíme a opepříme, lehce obalíme a necháme okapat.
    • Grilujeme 2 minuty z každé strany (v případě velkého chřestu zblanšírujeme).
  3. Piri piri holandská omáčka

    • Hotovou omáčku zahřejeme, ochutíme tymiánem, česnekem a přidáme piri piri.
  4. Klobásková strouhanka

    • Maso ze střívka klobásy vyndáme a na pánvičce na nízkou teplotu orestujeme do křupava nebo sušíme v konvektomatu na nízkou teplotu.
    • Poté přesypeme do mixeru a rozmixujeme. Přidáme panko strouhanku, aby absorbovala všechen tuk.
    • Přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do konvektomatu na 148 °C na 5–7 minut do zlatohnědé barvy.
  5. Servírování

    • Grilovaný chřest osušíme, dáme na talíř, přelijeme holandskou omáčkou, posypeme klobáskovou strouhankou a nasekanou pažitkou.
+