Grilovaný chřest s piri piri holandskou omáčkou a klobáskovou strouhankou
Mladý zelený chřest není potřeba vůbec loupat, když tak pouze u spodního tlustšího konce. Hotový chřest by měl být měkký, ale přesto křehký.

Suroviny
Grilovaný chřest s piri piri holandskou omáčkou a klobáskovou strouhankou
−
+
€4.6
Sherry vinaigrette
Sherry ocet
/ml
200.0 ml
0%
Šalotka, nasekaná
/kus
3.0 kus
0%
Med
/g
30.0 g
0%
Hořčice, Dijon
/g
50.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Olej
/ml
400.0 ml
0%
Chřest
Chřest zelený mladý (baby)
/kus
100.0 kus
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Černý pepř, čerstvý drcený
/g
0.0 g
0%
Piri piri holandská omáčka
Knorr Holandská omáčka tekutá 1 l
/l
1.0 l
0%

Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg
/g
5.0 g
0%
Česnek, utřený
/g
15.0 g
0%
Piri piri, sušené nebo pasta
/g
0.0 g
0%
Klobásková strouhanka
Panko strouhanka
/g
200.0 g
0%
Salsiccia
/g
200.0 g
0%
Servírování
Pažitka, čerstvá
/g
0.0 g
0%
/
Sherry vinaigrette
-
Sherry ocet 200.0 ml
-
Šalotka, nasekaná 3.0 kus
-
Med 30.0 g
-
Hořčice, Dijon 50.0 g
-
Sůl
-
Olej 400.0 ml
Chřest
-
Chřest zelený mladý (baby) 100.0 kus
-
Sůl
-
Černý pepř, čerstvý drcený
Piri piri holandská omáčka
-
Knorr Professional Primerba Tymián 0,34 kg 5.0 g
-
Česnek, utřený 15.0 g
-
Piri piri, sušené nebo pasta
Klobásková strouhanka
-
Panko strouhanka 200.0 g
-
Salsiccia 200.0 g
Servírování
-
Pažitka, čerstvá
Příprava
-
Sherry vinaigrette
- Smícháme všechny ingredience kromě oleje.
- Mixujeme v mixeru a pomalu přiléváme olej do konzistence emulze.
-
Chřest
- Chřest namočíme do připraveného vinaigrettu, osolíme a opepříme, lehce obalíme a necháme okapat.
- Grilujeme 2 minuty z každé strany (v případě velkého chřestu zblanšírujeme).
-
Piri piri holandská omáčka
- Hotovou omáčku zahřejeme, ochutíme tymiánem, česnekem a přidáme piri piri.
-
Klobásková strouhanka
- Maso ze střívka klobásy vyndáme a na pánvičce na nízkou teplotu orestujeme do křupava nebo sušíme v konvektomatu na nízkou teplotu.
- Poté přesypeme do mixeru a rozmixujeme. Přidáme panko strouhanku, aby absorbovala všechen tuk.
- Přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do konvektomatu na 148 °C na 5–7 minut do zlatohnědé barvy.
-
Servírování
- Grilovaný chřest osušíme, dáme na talíř, přelijeme holandskou omáčkou, posypeme klobáskovou strouhankou a nasekanou pažitkou.