Grilovaný hovězí steak s bramborovými závitky a fazolovými lusky
Překvapte své hosty steakem s neobvyklou moderní přílohou. Vyzkoušejte bramborovou kaši s pórkem, ochucenou parmezánem a muškátovým oříškem, obalenou a usmaženou v tenkém těstíčku na jarní závitky.

Suroviny
Grilovaný hovězí steak s bramborovými závitky a fazolovými lusky
−
+
€638.98
Steak
Hovězí svíčková
/kg
1.6 kg
0%
Knorr Professional Marináda na hovězí 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
30.0 g
0%

Olej
/dl
1.0 dl
0%
Omáčka
Sherry
/ml
50.0 ml
0%
Zázvor, mletý
/g
3.0 g
0%
Máslo
/g
40.0 g
0%
Bramborové závitky
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
15.0 ml
0%

Muškátový oříšek
/g
2.0 g
0%
Pórek
/g
80.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/ml
50.0 ml
0%
Parmazán
/g
40.0 g
0%
Olej
/ml
500.0 ml
0%
Fazole
Zelené fazolky
/g
800.0 g
0%
Knorr Aroma Mix Slanina & Cibule 1,2 kg
/g
30.0 g
0%
Knorr Majoránka 0, 25 kg
/g
3.0 g
0%
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Ozdoba
Cibule
/g
200.0 g
0%
Majoránka
/g
5.0 g
0%
/
Steak
-
Hovězí svíčková 1.6 kg
-
Olej 1.0 dl
Omáčka
-
Sherry 50.0 ml
-
Zázvor, mletý 3.0 g
-
Máslo 40.0 g
Bramborové závitky
-
Muškátový oříšek 2.0 g
-
Pórek 80.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 50.0 ml
-
Parmazán 40.0 g
-
Olej 500.0 ml
Fazole
-
Zelené fazolky 800.0 g
-
Knorr Aroma Mix Slanina & Cibule 1,2 kg 30.0 g
-
Knorr Majoránka 0, 25 kg 3.0 g
-
Olej 20.0 ml
Ozdoba
-
Cibule 200.0 g
-
Majoránka 5.0 g
Příprava
-
Steak
- Maso očistíme, překrájíme na porce, okořeníme kořením na hovězí maso a potřeme hovězí Essencí a olejem. Necháme odležet. Před tepelnou úpravou maso vyndáme na 30 minut z chladu a necháme uležet při pokojové teplotě. Maso ogrilujeme metodou přímého grilování z obou stran do požadovaného stupně propečenosti. Po vyjmutí z grilu necháme maso odpočinout.
-
Omáčka
- Připravíme demi glace podle návodu, povaříme a přidáme Sherry a mletý zázvor. Nakonec zjemníme máslem.
-
Bramborové závitky
- Připravíme si hustou bramborovou kaši, ochutíme ji mletým muškátovým ořechem, zeleninovou essencí. Necháme vychladnout. Do studené kaše vmícháme zakysaný krém, na kolečka nakrájený a orestovaný pórek a strouhaný parmezán. Plátky těsta naplníme kaší a zamotáme do rolky. Smažíme při 170 °C 5 minut.
-
Fazole
- Fazole spaříme v horké osolené vodě. Vložíme do vodní lázně s ledem. Poté orestujeme na oleji, ochutíme aroma mixem slanina & cibule a majoránkou.
-
Ozdoba
Zdobíme osmaženou cibulí a majoránkou