Hříbkový krém s pěnou z kozího sýra
Příprava houbového prachu je velmi jednoduchá a dodává pokrmu jemné aroma hub – stačí rozmixovat sušené hřiby při vysokých otáčkách.

Suroviny
Hříbkový krém
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Šalotka 100 g
-
Hřiby 300 g
-
Sůl a pepř
-
Bílé suché víno 100 ml
-
Zeleninový vývar 2.2 l
Pěna z kozího sýra
-
Kozí sýr 50 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 200 ml
Podávání
-
Houbový prach
-
Snítky tymiánu 10 kus
-
Chipsy z hřibů 10 kus
Příprava
-
Hříbkový krém
- Na Ramě Culinesse opečte šalotku nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte nakrájené hřiby, vše orestujte, dochuťte solí a pepřem, podlijte vínem a zredukujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a vařte cca 20 minut na mírném ohni.
- Přidejte směs na hříbkový krém.
- Vše rozmixujte, abyste dosáhli hladké konzistence. Přidejte Primerbu tymián.
- Polévku přelijte do talíře nebo nalijte do bujónového šálku.
-
Pěna z kozího sýra
- Kozí sýr rozpusťte v ohřáté Ramě Cremefine Profi, vše přeceďte a jemně ušlehejte s použitím ručního mixéru.
-
Podávání
-
Opatrně přendejte pěnu na hříbkový krém. Přidejte hřibový prach, tymián a chips.
-