+

Kabanátek

Přeliv

Příloha

  • Pita chleba 10 kus
  • Salátová okurka 500 g
  • Hladkoliská petrželka 15 g
  • Ledový salát 300 g
  • Mrkev, čerstvá 350 g
  • Paprika žlutá 350 g
  • Čerstvý koriandr 15 g
  1. Kabanátek

    • Knorr základ pro mleté maso promícháme s odměřeným množstvím vody a necháme 3 minuty odležet.
    • Mleté maso, římský kmín a namočenou směs důkladně smícháme a tvarujeme karbanátky, které pokládáme na tukem postříkaný GN plech.
    • Karbanátky postříkáme i shora a pečeme v konvektomatu – první 2 minuty na program pára a 8 minut suché pečení při 180 °C.
  2. Přeliv

    • Tatarskou omáčku ochutíme nasekanou mátou a promícháme s oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou salátovou okurkou.
  3. Příloha

    • Pita chléb přepůlíme a naplníme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou ochucenou lístky koriandru.
  4. Podávání

    • Karbanátek částečně přelijeme studenou omáčkou a doplníme o přepůlený naplněný pita chléb.

+