Karbanátek ovoněný římským kmínem a mátovo-okurkovým přelivem, pita chlebem a čerstvou zeleninou
Nejznámější a celosvětový, různě se připravují ze směsi mletého vepřového, hovězího, kuřecího masa, ryb, zeleniny atd.

Suroviny
Kabanátek
-
Mleté maso 12 kg
-
Římský kmín 2 g
-
Voda 400 ml
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100 ml
Přeliv
-
Máta čerstvá 20 g
-
Salátová okurka 120 g
Příloha
-
Pita chleba 10 kus
-
Salátová okurka 500 g
-
Hladkoliská petrželka 15 g
-
Ledový salát 300 g
-
Mrkev, čerstvá 350 g
-
Paprika žlutá 350 g
-
Čerstvý koriandr 15 g
Příprava
-
Kabanátek
- Knorr základ pro mleté maso promícháme s odměřeným množstvím vody a necháme 3 minuty odležet.
- Mleté maso, římský kmín a namočenou směs důkladně smícháme a tvarujeme karbanátky, které pokládáme na tukem postříkaný GN plech.
- Karbanátky postříkáme i shora a pečeme v konvektomatu – první 2 minuty na program pára a 8 minut suché pečení při 180 °C.
-
Přeliv
- Tatarskou omáčku ochutíme nasekanou mátou a promícháme s oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou salátovou okurkou.
-
Příloha
- Pita chléb přepůlíme a naplníme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou ochucenou lístky koriandru.
-
Podávání
-
Karbanátek částečně přelijeme studenou omáčkou a doplníme o přepůlený naplněný pita chléb.
-