Oravské bramborové halušky s čerstvými špenátovými listy a sýrovou omáčkou | Unilever Food Solutions
+

Halušky

Omáčka

Salát

  • Voda 850 ml
  • Rajčata 1000 g
  • Olej, řepkový 30 ml
  • Cukr 50 g
  • Sůl 5 g
  • Cibule, jarní 80 g
  • Jablečný ocet 50 ml
  • Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg 1 g
  1. Halušky

    • Směs důkladně smícháme se studenou vodou a necháme 5 minut odstát.
    • Těsto protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Až halušky vystoupají na povrch, tak vodu slijeme.
  2. Omáčka

    • Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme špenátové listy a necháme je zavadnout.
    • Zvlášť připravíme sýrovou omáčku - směs vmícháme do horké vody a necháme 2 minuty povařit.
    • Omáčku poté smícháme s haluškami a špenátem (nebo přelijeme přes směs halušek se špenátem).
  3. Salát

    Opláchnutá rajčata nakrájíme na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou jarní cibulkou a pokapeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a oleje, dochucenou solí a pepřem.