+

Halušky

  • Knorr Bramborové halušky 6 kg 1.0 kg
  • Horká voda 1.2 l

Omáčka

Salát

  • Voda 850.0 ml
  • Rajčata 1000.0 g
  • Olej, řepkový 30.0 ml
  • Cukr 50.0 g
  • Sůl 5.0 g
  • Cibule, jarní 80.0 g
  • Jablečný ocet 50.0 ml
  • Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg 1.0 g
  1. Halušky

    • Směs důkladně smícháme se studenou vodou a necháme 5 minut odstát.
    • Těsto protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Až halušky vystoupají na povrch, tak vodu slijeme.
  2. Omáčka

    • Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme špenátové listy a necháme je zavadnout.
    • Zvlášť připravíme sýrovou omáčku - směs vmícháme do horké vody a necháme 2 minuty povařit.
    • Omáčku poté smícháme s haluškami a špenátem (nebo přelijeme přes směs halušek se špenátem).
  3. Salát

    Opláchnutá rajčata nakrájíme na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou jarní cibulkou a pokapeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a oleje, dochucenou solí a pepřem.