Plátky kachních prsou s liči a lilkem v červeném kari
Kachní prsa mohou být propečená medium nebo well done, podle toho, co mají vaši hosté rádi.

Suroviny
Kachna
-
Kachní prsa 1.4 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 ml
Omáčka
-
Lilek, kostky 600 g
-
Olej, rostlinný 60 g
-
Liči (konzerva) 200 g
-
Voda, vlažná 1.3 l
-
Rybí omáčka 30 ml
-
Cukr, hnědý 35 g
Příprava
-
Kachna
-
Kůži na povrchu kachního prsa pokrájejte do mřížky, celé prso potřete koncentrovaným kuřecím fondem a nechte v chladu odležet. Poté na tuku opečte do růžova.
-
-
Omáčka
-
Orestujte kari pastu na rozehřátém oleji, zalijte vodou, přidejte kokosový krém. Omáčku převařte a přidejte nakrájený lilek a liči. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem a společně krátce povařte.
- Opečené kachní prso nakrájejte na plátky a vložte do omáčky.
-
-
Servírování
- Ozdobte smaženými listy petrželové natě.