Menu

Suroviny

+

maso

musaku

bešamelovou omáčku

  • Knorr Bílá omáčka 0,95 kg 140.0 g
  • Mléko 1.0 l
  • Muškátový oříšek podle chuti
  • Vaječné žloutky 4.0 kus

zapečení

  • Mozzarella sýr 400.0 g
  • Rajčata, nakrájená

servírování

  • Čerstvá zelenina a bylinky na ozdobu
  • Sýr feta 150.0 g
  • Olivový olej 50.0 ml

Příprava

  1. maso

    • Na oleji krátce orestujte cibuli, přidejte maso a orestujte, poté dochuťte kořením gyros a solí. Přidejte rajčatovou pastu, přidejte malé množství vody.
    • Odpařte přebytečnou vodu. Na závěr přidejte podle chuti trochou oregana.
  2. musaku

    • Lilek omyjte a podélně nakrájejte na tenké plátky, každý plátek z obou stran lehce posypejte solí a nechte chvíli odležet. Výpotky dobře osušte papírovou utěrkou.
    • Plátky lilku opečte na oleji z obou stran a poté na stejném oleji opečte plátky brambor.
    • Rajčata nakrájejte nebo rozpůlte.
  3. bešamelovou omáčku

    • Bílou omáčku Knorr smíchejte s mlékem a přiveďte k varu. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.
    • Počkejte, až omáčka vychladne, a poté ji smíchejte se žloutky.
  4. zapečení

    • Plech potřete tukem, poklaďte vrstvou bramborových plátků, posypte sýrem, pokapejte malým množstvím bešamelu, poté poklaďte plátky lilku, sýr a omáčku. Celý pokrm posypte masem a navrch nalijte omáčku.
    • Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 40 minut. V polovině pečení posypejte pokrm zbylým sýrem a přidejte plátky rajčat.
  5. servírování

    • Musaku naporcujte za studena a před podáváním prohřejte.
    • Ozdobte čerstvými bylinkami.
    • Navrch dejte rozdrobený sýr feta a lehce pokapejte olivovým olejem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu