Uzený vepřový jazyk s křenovou omáčkou

Suroviny
Příprava
-
Uzený vepřový jazyk 1500 g
-
Bobkový list 1 g
-
Nové koření 1 g
-
Celý pepř černý 1 g
-
Vývar z vařených jazyků 1500 ml
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500 ml
-
Cukr 40 g
-
Křen 250 g
-
Máslo 100 g
-
Voda
Příprava
-
Příprava
Jazyky uvaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem (cca 90 minut). Po uvaření vložíme jazyky do ledové vody a po zchladnutí stáhneme kůži, poté uložíme do tepla nad paru. Ze směsi na bílou omáčku a vývaru z uvařených jazyků připravíme omáčku velouté, přidáme hovězí fond, rostlinný krém, nastrouhaný křen a cukr. Omáčku necháme chvíli povařit a pak podáváme s jazykem nakrájeným na plátky. Jako příloha se hodí knedlíky. Pokud je křen příliš ostrý, je vhodné jej spařit vařící vodou.