1. Marináda

    • Rozmixujte všechny suroviny na marinádu.
  2. Květák

    • Květák očistěte od listů, košťál seřízněte a nařízněte do kříže.
    • Pomažte připravenou marinádou, vložte do hrnce a přelijte zbylou marinádou.
    • Hrnec přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a vložte na gril.
    • Pečte na grilu při teplotě 180 °C téměř do měkka (cca 40 minut).
    • Poté květák přendejte na pečící papír a krátce dogrilujte.
    • Vzniklý výpek z hrnce dejte stranou k dalšímu použití do farmářké omáčky.
  3. Omáčky

    • Jednotlivé suroviny k daným omáčkám smíchejte.
  4. Servírování

    • Květák posypte na sucho opraženými mandlemi a doplňte omáčkami. Můžete podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.
+