Bramborovo-houbové krokety s jogurtovou majonézou a brokolicovým dipem
Rychlá a netradiční obměna bramborových kroket. Takto připravené krokety můžete podávat nejen jako přílohu, ale i samostatně.

Suroviny
Krokety
-
Čerstvé houby - mix 1 kg
-
Olej, olivový 80 g
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 2 g
-
Lučina 250 g
-
Kmín mletý 2 g
-
Muškátový květ 1 g
-
Vejce 6 kus
-
Strouhaný sýr (Eidam) 250 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 80 g
-
Česnek, nasekaný 20 g
Brokolicový dip
-
Brokolice, vařená 300 g
-
Olej, olivový 90 g
-
Česnek čerstvý 10 g
-
Mandle 50 g
-
Sýr Gran Moravia 90 g
Servírování
Příprava
-
Krokety
-
Na oleji orestujeme nakrájené houby a česnek tak, až se odpaří většina tekutiny. Necháme vychladnout, pak přidáme všechny další ingredience určené pro krokety a dobře promícháme.
-
Z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na špalíčky a zformované krokety položíme na GN plech postříkaný tukem Rama Combi Profi , navrch znovu zastříkneme tukem a pečeme do zlatova asi 5 minut při 230 °C v konvektomatu na suchý program s otevřenou klapkou.
-
-
Brokolicový dip
- Pro brokolicový dip rozmixujeme všechny přísady.
-
Servírování
- Podáváme horké doplněné jogurtovou majonézou a brokolicovým dipem.