Celozrnné těstoviny s bezmasým boloňským ragú
ŠŠk
Wholemeal pasta with bezmasým Bologna ragout and spinach salad and radishes Boloňské těstoviny jsou velmi oblíbené u dětí. Zkuste bezmasou a celozrnou variantu.
Wholemeal pasta with bezmasým Bologna ragout and spinach salad and radishes

Suroviny
Celozrnné těstoviny s bezmasým boloňským ragú
−
+
€61.2
Těstoviny
Celozrnné těstoviny
/g
900.0 g
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
150.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
50.0 g
0%
Sojový granulát
/g
300.0 g
0%
Knorr Základ pro boloňskou omáčku 1kg
/g
200.0 g
0%

Voda
/l
1.0 l
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Sýr, eidam
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
40.0 g
0%

Voda (na namočení granulátu)
/l
1.0 l
0%
Salát
Baby špenát (svazek á 125 g )
/g
100.0 g
0%
Ředkvičky, čerstvé
/g
70.0 g
0%
Voda
/ml
100.0 ml
0%
Olej, řepkový
/ml
20.0 ml
0%
Knorr Řecká zálivka 700 g
/g
10.0 g
0%
/
Těstoviny
-
Celozrnné těstoviny 900.0 g
-
Cibule 100.0 g
-
Mrkev, čerstvá 150.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 50.0 g
-
Sojový granulát 300.0 g
-
Voda 1.0 l
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Sýr, eidam 200.0 g
-
Voda (na namočení granulátu) 1.0 l
Salát
-
Baby špenát (svazek á 125 g ) 100.0 g
-
Ředkvičky, čerstvé 70.0 g
-
Voda 100.0 ml
-
Olej, řepkový 20.0 ml
-
Knorr Řecká zálivka 700 g 10.0 g
Příprava
-
Těstoviny
- Dáme vařit vodu. Do mísy nebo GN nádoby vložíme hovězí essenci, vložíme sóju, zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí, dobře promícháme a necháme minimálně půl hodiny odstát.
- Oloupanou cibuli a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na jemno.
- Ze sójového masa odstraníme vodu, kterou přelijeme do jiné nádoby (fond nám poté pomůže k dochucení omáčky).
- Ze sóji vymačkáme co nejdůkladněji vodu, poté sóju dáme na pánev, zakápneme olivovým olejem a opékáme. Když sója získá hnědší barvu, přidáme orestovanou cibuli s celerem a mrkví, zalijeme odloženým fondem a přidáme směs pro boloňskou omáčku.
- Omáčku povaříme a vedle vdostatečném množství vařící vody uvaříme celozrnné těstoviny.
- Jednotlivé porce ihned přeléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.
-
Podávání
- Jednotlivé porce ihned přeléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.
-
Salát
- Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a promícháme se špenátovými listy. Salát pokropíme zálivkou, kterou připravíme smícháním zbylých surovin
.