+

Grilovaný celer:

Brambory:

  • Nové brambory 700.0 g
  • Opečená cibule 30.0 g
  • Rostlinný olej 30.0 ml
  • Čerstvý kopr 20.0 g
  • Česnek 2.0 stroužky

Zelenina:

  • Červená a žlutá paprika 700.0 g
  • Cuketa 700.0 g
  • Červená cibule 750.0 g
  • Sůl, pepř
  • Pažitka 40.0 g
  • Přepuštěné máslo 50.0 g

Zeleninové demi-glace:

  1. Grilovaný celer:

    • Celer umyjte, ale neloupejte ho. Smíchejte grilovací koření s olejem. Připravenou směsí potřete celer.
    • Celer následně zabalte do hliníkové fólie a pečte v troubě předehřáté na 160°C s teplotní sondou nastavenou na 50°C
    • Jakmile je celer upečený, nakrájejte ho na plátky a grilujte.
  2. Brambory:

    • Brambory promíchejte s opečenou cibulí, olejem a česnekem.
    • Pečte v troubě předehřáté na 160°C. Pak brambory překrojte napůl, posypte čerstvým nasekaným koprem a promíchejte.
  3. Zelenina:

    • Zeleninu nakrájejte na kousky a každý kus postupně restujte na přepuštěném másle.
    • Dochuťte solí a pepřem a posypte nasekanou pažitkou.
  4. Zeleninové demi-glace:

    ●Zeleninu nakrájejte na poloviny a přidejte celou česnekovou hlavu. Vše potřete olejem. ● Připravenou zeleninu pečte 30 minut v troubě předehřáté na 260°C.● Zeleninu následně přendejte do hrnce, přidejte rajčatový protlak, bobkový list, nové koření, víno a jablečný džus. Vařte, dokud se polovina tekutiny neodpaří. ● Propasírujte přes jemné sítko a zredukujte o 30 %. Přidejte studené máslo a občas promíchejte, dokud se máslo nerozpustí. Dochuťte koncentrovaným zeleninovým bujonem.