Houbové “Cappuccino” s kozím sýrem
Prášek z hříbků dodá pokrmu to správné houbové aroma. Je velice snadný na výrobu – rozmixujte sušené hříbky na vysokou rychlost a máte hotovo!

Suroviny
Krém z hříbků lesních
-
Zeleninový vývar 2200 ml
-
Suché bílé víno 100 ml
-
Pepř
-
Sůl
-
Čerstvé nebo zmrazené hříbky lesní 190 g
-
Šalotka 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
Pěna z kozího sýra
-
Kozí sýr 50 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 200 ml
Ozdobení
-
Chipsy ze sušených hříbků 10 ks
-
Prášek z hříbků lesních
-
Snítky čerstvého tymiánu 10 ks
Příprava
-
Krém z hříbků lesních
- Na Rama Culinesse orestujte nakrájené šalotky, poté přidejte nakrájené hříbky, ochuťte solí a pepřem, podlejte bílým vínem a zredukujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a vařte po dobu 20 minut na nízkém ohni.
- Přidejte hříbkový krém.
- Míchejte, dokud nevznikne hladká konzistence. Ochuťte Primerbou tymián.
- Polévku přelejte do hlubokého talíře nebo do vývarového šálku, který vypadá jako šálek na kávu.
-
Pěna z kozího sýra
- Kozí sýr rozpusťte vzahřáté Rama Cremefine Profi na šlehání. Jakmile bude sýr rozpuštěn, ručním mixérem vytvořte ze směsi pěnu.
-
Ozdobení
- Jemně umístěte pěnu zkozího sýra na houbový krém. Ozdobte houbovým práškem a přidejte tymián a chipsy.