+

Hamburgerová žemle

  • Mléko 260 ml
  • Droždí 20 g
  • Mouka 400 g
  • Cukr 25 g
  • Sůl 15 g
  • Máslo 50 g
  • Vejce 1 kus
  • Voda

Maso

Doplňky

  1. Hamburgerová žemle

    • V teplém mléku rozpusťte droždí, přidejte ostatní složky a nakonec vlijte rozpuštěné máslo. Nejlepšího výsledku dosáhnete, když mícháte těsto pomocí kuchyňského robotu na pomalých otáčkách.
    • Těsto dejte do lednice na 1 hodinu, potom je promíchejte a rozdělte na 10 částí. Utvořte žemle a pomažte je rozšlehaným vejcem s vodou.
    • Pečtepři teplotě 200⁰C po dobu 15-20 minut.
  2. Maso

    • Maso ochuťte koncentrovaným masovým fondem. Utvořte burgery a grilujte.
  3. Doplňky

    • Připravte burgery s doplňky.
+