Hovězí mini burger BBQ se sušenými tomaty a žampiony
Pokud by to bylo nutné v průběhu zpracování masa, přidejte studenou vodu. Umožní to získat kompaktní strukturu masa i zachovat šťavnatost.

Suroviny
Hamburgerová žemle
-
Mléko 260 ml
-
Droždí 20 g
-
Mouka 400 g
-
Cukr 25 g
-
Sůl 15 g
-
Máslo 50 g
-
Vejce 1 kus
-
Voda
Maso
-
Hovězí, mleté 1.8 kg
Doplňky
-
Grilované žampiony 400 g
-
Salát mix 250 g
-
Sterilovaná cibule 200 g
Příprava
-
Hamburgerová žemle
- V teplém mléku rozpusťte droždí, přidejte ostatní složky a nakonec vlijte rozpuštěné máslo. Nejlepšího výsledku dosáhnete, když mícháte těsto pomocí kuchyňského robotu na pomalých otáčkách.
- Těsto dejte do lednice na 1 hodinu, potom je promíchejte a rozdělte na 10 částí. Utvořte žemle a pomažte je rozšlehaným vejcem s vodou.
- Pečtepři teplotě 200⁰C po dobu 15-20 minut.
-
Maso
- Maso ochuťte koncentrovaným masovým fondem. Utvořte burgery a grilujte.
-
Doplňky
- Připravte burgery s doplňky.